Гарнитурата е по избор, подходяща за сезона

Необходими продукти: 180 г кренвирши, 2 яйца, 20 г маслини, 100 г сирене, 100 г кашкавал.

Начин на приготвяне: Кренвиршите се разрязват по цялата дължина като се започне от единия крайи се стигне на 2см. от другия.

Двете разделени половинки се хващат и се извиват, така че целият кренвирш да образува сърце. За да се съединят се забождат с клечки за зъби. Така оформените кренвирши се поставят в тавичка с олио. В средата на всяко сърце се чуква по едно яйце, около него се натрошава сирене и се настъргва кашкавал. Отгоре се слага маслинка и по желание се поръсва с доматен сок или червен пипер.

Запичат се в умерена фурна докато кренвиршите порозовеят, а яйцето се втвърди. Специалитетът се сервира върху подходяща гарнитура, избрана по желание.