Над 400 земеделски производители от Североизточна България събра фирма Байер на традиционния си годишен семинар, който се провежда в началото на сезона.

Фермери от Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Русе се запознаха с най-новите, както и утвърдени вече в практиката технологични решения от Байер.

Съветът на специалистите е да се води редовен мониторинг на есенниците и при първа възможност, когато температурите позволят, да се направят първите третирания. Те ще са насочени срещу заболявания и плевели, които поради меката зима вече подсказват, че ще създадат проблеми в посевите, ако не се вземат навременни мерки.

Решения, разбира се, има предлагат ги агрономите от фирма Байер, като е важно да се обследва всяко едно поле и да се прецени най-ефективното решение за справяне с вредителите.

На този етап, в началото на февруари е рано, но при първа възможност, при повишаване на температурите, когато пшеницата е в активна вегетация, нашата препоръка е да направят едно влизане със Секатор или Солигор, за да се елиминира тази първоначална зараза от патогени и да осигури бърз старт на растенията през пролетната вегетация, коментира Виолета Дикова от екипа на Байер.