Няма снимка Да спасим орхидеите с домашни рецепти за борба с неприятелите
0
2196

Средства за борба с вредители без защитна обвивка - листни въшки, памукова въшка и др. Натопете памук в 70% или 90% изопропилов спирт и остранете вредителите.

Пролетните и летни цветя се сеят от края на януари до април-май
0
3411

Пролетните и летни цветя се сеят от края на януари до април-май Има видове, които бързо губят кълняемост, но в повечето случаи трайността на семената се колебае между 2-4 години.

Грижи след прорастването
0
1746

Подрастващият разсад се пресажда (пикира се) при появяването на 1-2 същински листа. Преди да засадите растенията на постоянно място, първо трябва да доотгледате пикираните растения.

Актуални грижи на цветаря
0
1440

Ако искате да имате още в началото на лятото цветя, скоро трябва да почнете да засявате в саксии семенцата, които сте си приготвили. Оставете ги на светло, проветриво място, което не мръзне,

Няма снимка
0
6048

Сега можете да произведете резници за размножаването на цветните храсти От майчиното растение, което трябва да бъде пренесено през есента в контейнер,

Няма снимка
0
6129

Никак не е за пренебрегване фактът, че това е и евтин начин да произведете разсад за лехата си. За да получите добри резултати тъкмо в тази посока, е добре да се възползвате от следните

Няма снимка
1
7263

Вече може да засеете семената за разсад на пеларгонията за балкона или терасата. За да поникнат новите растенийца, имат нужда от много светлина и температура 20-24 С.

Няма снимка
0
2484

Цъфти през юни с обагрени в бяло, розово, жълто, синьо, червено и др. цветове. В диво състояние растението се намира на много места в нашата страна - главно на мочурливи,

Няма снимка
0
2187

Едногодишните и многогодишните балконски цветя по правило се размножават от семена. Семената се засяват в палети за разсад, в прясна, лека, въздухо- и влагопроницаема почва,

Няма снимка
0
8262

В зависимост от коя част на растението са взети, се различават листни, коренови и стъблени резници. При цветята се използват и трите вида резници. Вегетативното размножаване чрез резници (щеклинги)

Няма снимка
0
5472

Периодът на пресаждане и засаждане започва през февруари и продължава до края на май. Растенията, които цъфтят в ранна пролет се пресаждат след цъфтежа. Засаждат се млади растения.

Няма снимка
0
4743

Цветето е наричано още ирисова орхидея, тъй като цветчетата напомнят леко на тези на ирисите. Самото растение се отличава с дълги листа, доста високо стъбло и съцветия, събрани на грозд.

Полезни съвети
Няма снимка
0
639

През цялата година в дома ви може да има полезни пресни подправки на перваза в кухнята. Семенцата се засяват в саксии или сандъчета. Цялата грижа за тях е в редовното поливане.

Няма снимка
0
1422

Елхата е в центъра на коледната украса, тъй като е сред символите на празника и внася повече тържественост в дома. Никой не може да отрече магията и уханието на естественото дръвче,

Няма снимка
0
1890

Почвата през зимата не трябва да е преовлажнена, водата да не се задържа дълго в подложката на цветята, защото корените може да загният. Използвайте само мека вода, която е със стайна температура.

Няма снимка
0
2781

В зависимост от предназначението си и температурата, която поддържате зимните градини се делят на топли и студени. От това зависи и кои растения бихте могли да отглеждате в тях.

Няма снимка
0
1593

Зимната градина може да бъде превърната в кът за отмора и за срещи с приятели. Прекрасната гледка навън, особено когато вали сняг, а вътре е топло и уютно е един от най-приятните моменти.

Отговор:

Семената засейте рано напролет в плоски съдове. Оставете ги на топло, отвътре на прозореца. Не засипвайте семената с пръстта, а само ги притиснете към нея.

Поливайте ги така, че да...

видео
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.