Няма снимка Растения, които гонят къртици
0
131877

Може би си мислите, че малко късно подхващаме тази тема или пък, че вече е обсъждана милион пъти. Но освен красотата, с която ни радват цветята, те имат и много други качества.

Грижи за цветята, докато ви няма
0
36045

Как ги поливате * Споделете опит! Неотменни грижи си остават почистването на прецъфтелите цветове, окапалите листа и пречупените клонки. Подхранването на едногодишните цветя си продължава по схема

Последно подхранване на цветята
0
35964

* Сега нуждата от калий и фосфор е по-голяма До 15 август плодните дървета и храсти се подхранват за последен път през тази година. Рядко се замисляме обаче,

6 начина да размножите лилиума
0
42561

Лилиумът е едно от най-популярните цветя за букети и аранжировки. Много хора си мислят, че отглеждането му е голяма философия, а всъщност това въобще не е така.

Няма снимка
0
40527

Каквото и да си говорим, годината е много благодатна (с малки изключения) за цветята. Затова не пропускайте да почиствате прецъфтелите цветове и пожълтелите листа,

Няма снимка
0
64152

Началото на август е най-подходящото време за засаждане на есенния минзухар или т. нар кърпи-кожух. През октомври ще се радвате на цветовете му. Засаждайте го в групи от по 3-5 луковички през 15-20

Няма снимка
0
21897

Оформете иглолистните и живите плетове Предвид нетипичното за летния сезон време грижите за цветната градина си остават строго индивидуални в отделните райони.

Няма снимка
0
16353

В този брой главен герой ще бъде ирисът - цветето, кръстено на гръцката богиня на дъгата Айрис. Ирисите са голям род в семейство Перуникови. Наброяват около 300 вида,

Няма снимка
0
72054

Защо се наричат така? С термина двугодишни цветя се определят цъфтящи растения, които през първата година от засяването развиват листна розетка, а на следващата цъфтят.

Няма снимка
0
20025

* Поливайте редовно, подхранването не е задължително Копривката не изисква много грижи. Всъщност е доста лесна за отглеждане. Основни изисквания за отличното ѝ представяне са: богат на

Няма снимка
0
22482

* Проблем: Може да превземе двора Houttuynia cordata е многогодишно растение. Достига височина от 20 до 45-50 см и се разпростира на ширина много бързо.

Няма снимка
1
52623

Сукулент е общо наименование за всички онези растения, които имат способността да запазват вода. Дали в листата, или в стъблото, а също и в корените, няма значение.

Полезни съвети
Няма снимка
0
3141

* Подберете най-слънчевото място Екзотичното бижу Brahea armata се открива трудно у нас, но не е невъзможно. Родината на тази красива палма са Мексико и Калифорния.

Няма снимка
0
1467

Chamaerops humilis var. Cerifera е палма, която радва окото с нетрадиционната си в цветово отношение листна маса. Цветът на листата е синкаво-син до бял.

Няма снимка
0
10449

Калифорнийската влакнеста палма е добре позната у нас, но малко хора знаят, че има видове, които могат да се отглеждат в градината. Такива са Washingtonia filifera и Washingtonia robusta.

Няма снимка
0
25074

Наричаме я палма, но не е Юката е растение, което краси много паркове и градини у нас. Отглежда се и в личните дворове, както в градината, така и в саксия. Особено атрактивна е, когато разцъфти.

Няма снимка
0
3771

Трахикарпус или китайската конопена палма е най-студоустойчивият представител на палмовото семейство. Нещо повече, такива палми са понесли температури от -27 градуса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бургаският районен съд потвърди взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 хил. лв. спрямо обвиняемия Бенчо Бенчев, съобщиха от пресцентъра на съда преди минути. Съдебното производство е протекло по реда на чл. 61, ал. 3 от НПК -  съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание и се произнася с определение,

“Левски” може да подпише със сенегалския национал и бивш играч на “Евертън” Магай Гей. Халфът в момента играе за турския “Адана”, а информацията за него евентуален трансфер на “Герена” пристига от южната ни комшийка. Местният журналист Левент Юмит Ерол съобщи новината чрез профила си в социалната мрежи туитър със следния пост: “Сенегалският

- Малките ще се учат на речева учтивост - поздрав, благодарност, молба - Що е труд, цена, стока и личен бюджет - може да ги подготвите още отсега Учителите на първокласниците вече са избрали букварите и читанките на издателства, по които ще преподават наесен. Изборът е бил съгласуван с обществените съвети към училищата.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа