Няма снимка При най-малкия контакт с пчела акарът моментално се прикрепя към нея
0
2727

От първите яйца най-често се развиват мъжки, а от останалите – женски индивиди, обясняват професионалистите от pcheli.bg. До излизането на пчелата (или търтея) от килийката,

Женският акар Вароа живее до 10 месеца
0
2727

Женският акар Вароа има овално плоско тяло с кафяв цвят (ширина 1,8 мм и дължина около 1 мм), живее до 10 месеца, информира pcheli.bg. Мъжкият е бял, малко по-малък от женската, и живее 15-20 дни.

Акарът Вароа постави на колене много пчелини по целия свят
0
9504

Ето това малко същество (спадащо към клас паякообразни), приличащо на рак – акарът вароа (с размери 1х2 мм), постави на колене много пчелини по целия свят: от малки, любителски,

Кои са 6-те важни дейности при подготовка на зимното кълбо
0
12240

1) Покривното платно (в случая питите се покриват с платно, одеяло и възглавници)- трябва да пропуска влага и да задържа топлината, т.е. не трябва да е заклеено.

Няма снимка
0
14067

Вторият етап в подреждането на зимното кълбо на пчелното семейство се извършва в края на септември, началото на октомври и се изразява в окончателно подреждане на гнездото.

Няма снимка
0
14184

Изключително значение за доброто презимуване на семейството има правилното подреждане на питите в гнездото. В работата на пчеларя има два етапа при формиране на зимното гнездо.

Няма снимка
0
18864

Кристализиралият мед се приема много трудно от пчелите. Една от причините за кристализиране на меда в питите е недоброто им центрофугиране по време на медосбора.

Няма снимка
0
15921

Вторият основен момент за успешното зимуване е борбата с болестите и в частност с вароатозата. Мерките за борба са различни. Един от начините са препаратите.

Няма снимка
0
21276

За доброто презимуване на първо място е качеството на хранителните запаси, напомнят на начинаещите пчелари от to-bee.blogspot.com. Опасността пчелите да бъдат зазимени с манов мед произтича от

Няма снимка
0
8766

Информацията идва от Лондон: био-пестицид, направен от отровата на паяк, която убива вредителите, но щади пчелите, може да помогне за спасяването на скъпоценните опрашители, твърдят учените,

Няма снимка
0
15345

Руски полицаи се срещнали с достоен противник, докато се опитвали да разчистят плантация от канабис, съобщава pcheli.bg. Те напуснали сцената с бягство, преследвани от десетки разгневени пчели.

Няма снимка
0
13689

Малкият им мозък намира по-ефективно оптималния маршрут, съобщава pchelarstvo.com. Пчелите са по-добри от компютрите при решаване на сложни математически проблеми, установиха британски учени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Нищо няма да ме спре!”, казва през сълзи таткото на загиналото момиченце - тенорът Веселин Вачев Събраха се 2/3 от необходимите 15 хил. евро, за да могат родителите на 7-годишната Вивиан Вачева да заведат наказателно дело срещу турския хотелски комплекс Aquasis De Luxe Resort & Spa. Детето загуби живота си на 7 юни в аквапарка - друго дете се

Щастлив съм от избора, който направих. Ставам част от сериозен проект. Нямам търпение да изляза на терена с екипа на новия си отбор. От известно време водехме преговори и в последния ден от трансферния прозорец офертата беше конкретна. Тук намерих опитен екип, амбициозен клуб и обединен отбор. Със сигурност ще опитаме да постигнем максимума и

Премиерът: Има хора с по 300-400 автомобила, които застраховат. Карат ги в Румъния, Италия, Германия, Македония и Гърция “Имаме съществен проблем в застраховането - автомобили с български номера, които се карат в Румъния, Италия, Германия, Македония и Гърция. Има хора с по 300-400 автомобили, които застраховат”.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа