Няма снимка Ще засаждате праскова, гледайте и подложката
0
2259

При избор на прасковен сорт, начинаещите градинари трябва да се съобразят с подложката, на която е присадено дръвчето. Корените на прасковата са чувствителни на преовлажняване,

От ореховите листа не се прави компост
0
3429

Често съветваме градинарите да използват растителните остатъци от градината, за да си приготвят компост от тях. Някои от тях обаче не са подходящи за целта, такива са и ореховите листа.

Какво най-много искат овошките
0
6282

Повечето овощни видове предпочитат слънчеви и открити места, но не ветровити. По този начин цялата корона се огрява максимално от слънцето и растенията се развиват по-правилно.

Как да изберете подходящо място, ако засаждате нови фиданки
0
5787

Ако ще засаждате нови овощни дръвчета и вече сте избрали вида им, трябва да прецените къде да ги разположите. За целта е необходимо да се съобразите с изискванията им към факторите на средата.

Няма снимка
0
3078

Мекото гниене е болест, която се проявява при съхранението на плодовете. Провокира се от направена механична повреда по време на беритбата или превозването.

Няма снимка
0
4365

Каква е причината и как може да се справите с тях По листата на ягодите може да се образуват различни петна. Едни от най-често срещаните са бели листни петна.

Няма снимка
0
25731

На агропазара се предлагат разнообразни торове, които се препоръчват за хранене на различни видове култури. При избор на тор е препоръчително да се съобразите с това, за да постигнете добри резултати.

Няма снимка
0
23715

Борбата за опазване на следващата реколта започва сега Ако имате крушови дървета, следете за наличие на крушовия пъпкопробивач. Борбата с неприятеля е ефикасна само срещу възрастните форми в

Няма снимка
0
7659

През есета се прави основна обработка на почвата, с която се унищожават част от зимуващите там причинителите на болести - струпясване, червени листни петна, както и неприятели - плодови оси,

Няма снимка
0
3978

Овощарите, които разполагат с време, може да направят и санитарна разбита на дръвчетата. С нея се премахват наранените и болни клони, които добре се виждат.

Няма снимка
0
11457

Предстои есенното засаждане на овощните дръвчета. Припомняме ви основните акценти, с които е добре да се съобразите. Почистете растителните остатъци от цялата площ, където ще е новата градина.

Няма снимка
0
2727

Горчивото гниене е болест по плодовете. Заразата може да се прояви не само в градината, но и в хранилището. Кога се появява: . Ако по плода има механична рана или повреда от струпясване,

Полезни съвети
Няма снимка
0
7389

Предстои засаждане на нови фиданки През септември започва прибирането на есенните сортове ябълки и круши, които се съхраняват през зимата. Плодовете се откъсват от дърветата в беритбена зрелост,

Няма снимка
0
4023

Необходимо е да берете плодовете много внимателно. Те трябва да са със здрава кожица, да не са натъртени, да нямат повреди, за да се запазят по-продължително.

Няма снимка
0
6057

Как да запазите плодовата продукция по-продължително време От това, как ще се приберат плодовете, зависи колко ще издържат при съхранението им. Разбира се,

Няма снимка
0
5562

Ако забележите, че някои от клоните са претоварени с плодове, вземете мерки. Обикновено това се случва при дръвчета, които са в пълно плододаване, но и при по-млади или по-възрастни овошки.

Няма снимка
0
11637

Обикновено любителите засаждат от един вид дръвчета, които имат различен срок на зреене, за да си осигурят по-продължително време пресни плодове. Със зазряването на по-ранните обаче е важно да се

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Интересна история с животни се разигра на турско-българската граница и засега е с неизвестен край, пише турското издание „Хаберлер“, цитирано от БиТиВи. Преди около две седмици, докато пасели край границата, четири български крави пресекли браздата и навлезли на турска територия край одринското село Йолюстю.

44 корабокрушения във водите на Черно море са проучени от експертите от Центъра по подводна археология в Созопол през тази година. Данните от тях бяха представени на кръгла маса "Културното наследство на Черноморска Странджа през погледа на изследователите“, която се провежда три дни в Ахтопол, съобщи БНР.

Във всеки човек е заложен механизъм на самопречистване, самолечение и забавяне на остаряването, категорични са учени. Тази година японският биолог Йошинори Осуми получи Нобелова награда за постижения в сферата на медицината именно заради обяснение на механизмите на автофагията - естествен процес, чрез който клетките сами се самопречистват от

Отговор:

Препоръките, които дават специалистите са:
- Подходящо редуване на културите.
- Използване на здрав и качествен разсад.
- Използване на добре угнил оборски тор, без плевелни...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.