Няма снимка Кои са опасните вредители на плодовата реколта в края на лятото
0
3375

Продължава вредната дейност на ябълковия и източния плодови червеи, които червясват плодовете. В този период плодовете се нагризват и от корогризачки.

Мислим за нова овощна градина
0
3249

Подготовката за създаването ѝ вече започна Овощарите, които искат да си направят нова овощна градина, вече трябва да започнат с подготовката. На начинаещите ще дадем някои основни препоръки,

От септември берем късните ябълки
0
7875

През септември и октомври се извършва беритбата на късните сортове ябълки. Ако досега сте успели да опазите реколтата, направете и финалните стъпки, които напълно ще гарантират това.

Подгответе мястото за засаждане на овошките
0
8901

Когато се засаждат едно или две овощни дръвчета в градината е лесно. Много любители обаче правят истински обособени овощни градини от един или повече овощни видове.

Няма снимка
0
9927

При успешно присаждане, пъпката прораства до две седмици През юни овощните дръвчета вече са образували нов прираст, т.е. клонки, на които има добре оформени пъпки.

Няма снимка
0
10503

Изисква се опит, постига се с практика За присаждане на овощни дръвчета със сигурност се изискват доста знания и умения. За да се натрупат обаче, трябва практика.

Няма снимка
0
9756

Повреди от болеста късно кафяво гниене започват да се наблюдават чак при наедряване на плода. По кожицата се появяват кафяви петна, които постепенно се разрастват и обхващат целия плод.

Няма снимка
1
12564

По принцип съвременните технологии позволяват почти целогодишно засаждане на ягоди. При лятното засаждане се дават препоръки това да става от август до края на есента.

Няма снимка
0
9990

Още е рано за засаждането на нови овощни дървета, което се прави през есента, но любителите, които искат да правят по-големи градини, трябва да се подготвят отсега.

Няма снимка
0
7182

През вегетацията храстовидните сортове къпини образуват множество издънки. Някои от тях са излишни, затова трябва да се отстранят. Така че и на къпините се прави лятна резитба.

Няма снимка
0
7263

Отстранете ги сега, не чакайте чак до зимата През лятото е препоръчително да се премахнат всички лакомци, които са се развили на неподходящи места и така или иначе няма да се използват за оформяне

Няма снимка
0
8640

Много важна е за късните сортове В момента продължават да нарастват плодовете на късните сортове ябълки, круши, сливи, праскови, дюли. За да развият максимално потенциала на сортовете,

Полезни съвети
Няма снимка
0
4347

Ако забележите, че някои от клоните са претоварени с плодове, вземете мерки. Обикновено това се случва при дръвчета, които са в пълно плододаване, но и при по-млади или по-възрастни овошки.

Няма снимка
0
7155

Обикновено любителите засаждат от един вид дръвчета, които имат различен срок на зреене, за да си осигурят по-продължително време пресни плодове. Със зазряването на по-ранните обаче е важно да се

Няма снимка
0
5454

Подпомага основното, но има и много други плюсове В момента, когато се формират плодните пъпки, много е важно дръвчетата да разполагат с достатъчно и най-вече достъпна за тях храна.

Няма снимка
0
15246

Добре гледаните дръвчета образуват повече Повечето от овощните видове залагат цветните си пъпки през лятото. Някои, като черешите например,

Няма снимка
0
11826

Прореждайте плодовете, особено в години с обилен завръз при едроплодните овощни видове - ябълка, круша, праскова. . Правете го след юнското опадване на завръзите. .

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Преди 70 века хората си пращали съобщения върху глинени плочки - Какво ли са си пишели хората преди 70 века? - Може би как да си вдигнат къщите и какво да е обзавеждането, как да са топли и уютни. - А защо да не са търсили пазари за селскостопанската продукция? Търговията на древните е пресичала морета.

Търгът за проектиране, изграждане и въвеждане на електронната система за събиране на толтакси от автомобилите над 3,5 т и за електронни винетки бе рестартирана във вторник. Първата процедура бе обявена на 5 април, прогнозната стойност е 200 млн. лв. Избраният изпълнител трябва да достави софтуер и апаратура за новата система: камери, радари,

Десетки русенци очакваха във вторник по обяд на Централна гара легендарния “Ориент Експрес”. Заради паспортната проверка в Гюргево историческият трен закъсня с повече от половин час. Въпреки това феновете на красивата композиция я изчакаха стоически и се снимаха с влака от романите на Агата Кристи. Историческият луксозен влак пристигна от гара

Отговор:

Специалисти съветват да отстраните изсъхналите части и да ги изгорите, за да не се върне заразата. Ако пораженията не са големи, има надежда, макар и малка, да се самовъзстанови постепенно.

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.