Няма снимка Новородено теле пие вяло коластра
0
2187

Първия път новороденото теле трябва да изпие 1-1,5 л коластра, но не го насилвайте Дори да изпие само няколко глътки, пак е добре. Важното е да не отлагате дълго следващото хранене.

Защо зайците гризат клетката си
0
9846

Зайците гризат клетките си първо защото са гризачи. Когато предните зъби на подрастващите животни пробиват, венците ги сърбят като при бебетата и те търсят нещо, с което да ги чешат.

Породи зайци, които достигат внушителни размери
0
19206

Зайците великани са много разпространени във Франция и Белгия. Към едрите породи се отнасят животни, чието средно тегло на възрастен заек започва от 4 кг и достига до смайващите 8-12 кг Ето някои от

Дойде сезонът за отглеждане на малки пуйчета
0
7290

Повечето стопани смятат, че приготвяне на дажбите на малките е сложно и трудно. В действителност не е точно така - достатъчно е да насипете храната върху по-дебела амбалажна хартия.

Няма снимка
0
675

"Имаме пръч, който не търпи вратата на козарника да е затворена. При това няма без значение от коя страна на врата се намира - отвън или отвътре. Иначе е чудесно животно. Какво да правим?

Няма снимка
0
2790

Докато бозаят, те растат много интензивно Бозайният период продължава около 6 месеца и всяко конче увеличава теглото си 4-5 пъти при среден дневен прираст над 1 кг.

Няма снимка
0
1485

Подходящи са овесът, ечемикът и царевицата Зърното, подложено на термична обработка, има повишена усвояемост на нишесте и подобрени вкусови качества Това е свързано с превръщането на нишестето в

Няма снимка
0
6912

Взема се 1 л току-що издоено мляко от здрава крава и към него се добавят 15 мл витаминизирано (с добавени към него витамин A, D и др.) рибено масло, 10 г (1 чаена лъжичка) сол и 3 пресни кокоши яйца.

Няма снимка
0
11664

Ако не е, ще трябва да купувате яйца за мътене Един от основните моменти, за да си излюпите свои пиленца, е наличието на оплодени яйца за мътене А за да са оплодени яйцата, които снасят кокошките ви,

Няма снимка
0
2133

Не бива да допускате зайчарниците да са замърсени, прашни, непроветрени и недезинфекцирани. Много често причина за конюнктивита става и пренаселеността в зайчарниците.

Няма снимка
0
3942

Включвайте го постепенно в дажбата в продължение на 10-14 дни Така ги предпазвате от храносмилателни пролетни разстройства Предлагаме ви рецепти за приготвяне на силажи в домашни условия.

Няма снимка
0
7614

Комбинираните фуражи намират все по-голямо приложение и при храненето на зайците. Комбинираните фуражи за зайци са основният вид фураж, който се използва в промишленото зайцевъдство.

Полезни съвети
Няма снимка
0
792

На телета, родени от майки с недостатъчно количество или некачествена коластра, се дава коластра от възрастни крави, отелили се по същото време. И още: 0 През първите 48-72 часа от раждането

Няма снимка
0
7209

Пита нашият читател Недко Илиев от гр. Нови искър Изискванията за качеството на произведеното и предлагано на пазара краве мляко са много високи и ще продължат постоянно да нарастват.

Няма снимка
0
1503

За да е рентабилна семейната ферма за пуйки, трябва да осигурите на птиците пълноценни комбинирани фуражи, напомнят специалистите. На първо място е потребността на птиците от хранителни вещества в

Няма снимка
0
1719

Дори когато те се отглеждат свободно-дворно в семейните ферми. Макар че хората, които отглеждат птици, знаят, че на тях трябва да се дава редовно пясък, твърде често това не се прави.

Няма снимка
0
2619

В личните стопанства в нашата страна обикновено се отглеждат малко птици и често стремежът е те а са от различни видове - кокошки, пуйки, гъски, патици и рядко токачки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Центърът се намира в София Тех Парк, а общата инвестиция за изграждането му възлиза на 350 000 лв. На 22 март 2017 г. в София Тех Парк официално беше открит първият Innovation Center на Майкрософт в България под патронажа на президента на Република България Румен Радев. “Преди всичко, искам да поздравя хората и компаниите,

"Турция е под необявена обсада", пише в заглавие днес турският в. "Йени месаж" по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция, предава БТА. "Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

Тревър Брукс, познат още като Абу Изадин, е бил арестуван в Унгария през 2008 година заради финансиране на терористични действия, предава "Дейли мейл". Когато бил спрян от полицията тогава и искали той да се легитимира с документи, Изадин представил само Корана. През 2015 година Изадин е пътувал с друг арестуван за тероризъм - Сюлейман (Симон)

Отговор:

Консултирахме се със специалист и той ни даде следния отговор на въпроса ви: "Стърготините не съдържат достатъчно хранителни вещества за нормалното развитие на растенията. И ако първоначално...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.