Няма снимка Белтък оправя леко синеене в прясната ракия
0
2637

Макар и много рядко, е възможно в прясната ракия да се появи леко синкаво оцветяване, което стои като на петна.

Как да запазите грозде до Коледа
0
10566

Таваните са идеално място за съхранение на зимнина. Ето как може да се запази грозде чак до коледните празници. Подбират се хубаво узрели чепки от десертен сорт.

Берете ли, веднага очиствайте гроздовете от болните, недоразвити и изсъхнали зърна
0
3249

По това време много любители си берат от отгледаното десертно грозде. Набраните чепки веднага трябва да се приберат и всички гроздове да се почистят от всички болни, изсъхнали и недоразвити зърна.

Как се смята обем на дървен съд
0
12951

За наше удобство използваните във винопроизводството съдове трябва да бъдат олитрени, но как става това - пита ни Генка Маркова от Пловдив. Отговор: Точното определяне на обема на един съд в в литри

Няма снимка
0
26316

Писмото: Имах 30-40 литра ракия, която беше със сериозен дъх на загоряло. Това много ме притесни и реших да действам по моя рецепта - на следващата година я сложих в материала,

Няма снимка
0
9153

за вино и ракия, които са доста употребявани Здравите и чисти съдове трябва да се измиват с горещ еднопроцентов разтвор на сода за бъчви. Изплакват се 2-3 пъти със студена вода.

Няма снимка
0
9897

Всеки един стопанин може да твърди, че прави правилно торене на своите лози и асми, но това не може да бъде вярно, ако процесът не е балансиран. А това означава,

Няма снимка
1
10386

Сивото гниене е болестта, която тепърва може да създава проблеми на лозарите - това се отнася за лозя, в които е допуснато нападение на мана, брашнеста мана и шарен гроздов молец.

Няма снимка
0
17433

Рецептата си той сподели с голямото семейство на “Хоби фермер” За един от нашите конкурси за вино и ракия Начко Иванов от Казанлък ни изпрати прекрасна мастика, приготвена в домашни условия.

Няма снимка
0
15228

Когато в дадено лозово насаждение се забелязва няколко години подред, че гроздовите зърна са издребняли, тогава обезателно може да се подозира, че една от причините е липса на елемента калий.

Няма снимка
0
5805

Въпрос: Уважаеми редактори на "Хоби фермер", темите ви са много интересни и полезни. Моля ви да напишете за болестта "краста ПО лозите". Какви са признаците, как се лекува,

Няма снимка
0
18747

Въпрос: Уважаема редакция, колко от хербицида раундъп трябва да сложа в пръскачката, за да напръскам около лозите срещу плевелите. Интересувам се от дозата в милилитри за десет литра вода.

Полезни съвети
Няма снимка
0
4032

Това отговаря консултантът на в. "Хоби фермер" инж. Николай Бакалов на десетки стопани, които тази година се интересуват могат ли да използват меласа на мястото на някои липсващи плодове.

Няма снимка
0
4869

Това отговаря консултантът на вестник "Хоби фермер" инж. Николай Бакалов на десетки стопани, които тази година се интересуват могат ли да използват меласа на мястото на някои плодове за домашно

Няма снимка
0
7857

През втората половина на юли сериозни щети по лозата, особено по десертните сортове, нанасят гъсениците от второто поколение на шарения гроздов молец.

Няма снимка
1
16353

В лозята, които скоро ще дават плод, се провеждат т. нар. зелени резитби - колтучене и кършене на леторастите. Много е важно и да се просветлят растенията сега. Да колтучим ли?

Няма снимка
0
14985

* и кои са причините за него Повредите по зеленото грозде, причинени от преките слънчеви лъчи, се наричат слънчев пригор. Срещат се по това време често.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мраморен паметник на лобното място на 23-годишната студентка Вероника, която бе убита зверски край Янтра в Търново, монтира баща й Трайчо Трайков. Възпоменателният знак се появи с разрешение на община точно, когато се навършват година и шест месеца от гибелта на момичето. На 28 февруари 2015 г. циганинът Илиян Здравков я нападна на връщане от

Стотици гълъби излетяха от покрива на църквата "Свети Седмочисленици" когато множеството хора, събрали се да изпратят в последния му път известния тв водещ и журналист Димитър Цонев избухна в бурни аплодисменти. По молба на неговата дъщеря Десислава това ще бъде финалният кадър, който тя ще постави във филма, който подготвя за баща си.

Не е лесно да си мюсюлманин в Америка, но изборът ми беше духовна трансформация. Роден съм като Луис Алсиндор, станах известен като Карим Абдул-Джабар. Преминаването от една в друга вяра за повечето хора е лична работа, но когато сте известни, това става публичен спектакъл, за който всички говорят",

Отговор:

Трудно е да се определи от разстояние причината за липса на цъфтеж. Може да не е на достатъчно слънчево място - трябват и поне 5 часа слънчево греене. Може влагата на въздуха да не е...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.