Няма снимка Как да берем правилно за да запазим гроздето
0
16119

И любителите би трябвало да знаят кои са най-елементарните правила на лозаря по време на гроздобер, но не е така, защото обикновено в двора и на вилата консумацията е на по-първо място.

Как се почиства серпентината на казана
1
12789

Конструкцията на серпентината не позволява друг начин на почистване освен измиване с вода. Това задължително се прави както преди зареждане на казана, така и след дестилацията,

Сладко и леко вино
0
4671

Сладко вино, десертно, за човек, който не пие - това пожела наша читателка. Отговор: Десертното вино съдържа минимум 15-16% об% алкохол и 15-16% захар.

Само стара суха дървесина - чипс от дъб, черница, акация - за отлежаване на ракия в стъкло
0
6579

Корекцията на алкохола се прави по-сполучливо с дестилирана вода, която се внася на тънка струя при постоянно бъркане. Алкохолът на ракията не бива да бъде повече от 40-42 градуса. За съдовете...

Няма снимка
0
5157

Анасонлийка се произвежда чрез втора дестилация на плодове или гроздова ракия. Преди зареждане на казана, ракията се разрежда с вода до 30 градуса. Важно: когато се използва гроздова джибра или

Няма снимка
0
11736

За 100 кг джибри да се отдели един литър първак - задължително Читателски въпроси ни дадоха повод да напомним: За ракия с добри вкусови качества задължително проверявайте състоянието на джибрите.

Няма снимка
0
19944

Припомняме ви няколко правила за гроздобера: отлагането му дава негативно отражение на добива, а при наличието на много влага пада градусът на гроздето.

Няма снимка
0
6372

След многократна употреба казанът за варене на ракия, който обикновено е изработен от меден-месингов материал, силно се замърсява в резултат на варенето.

Няма снимка
0
5688

Виното Малага е десертно с алкохолно съдържание около 18 об% и захар от 15 до 30%. То се произвежда в района на град Малага - Южна Испания. Използва се основно грозде от белия сорт Педро Хименес -

Няма снимка
0
25272

Моментът на прибирането зависи от това за какво ще използваме гроздето. Степента на зрелост, в която е най-правилно да се прибере то, се нарича технологична зрелост.

Няма снимка
2
26091

l Кои са основните моменти и технологични практики, от които зависи качеството на домашното вино На първо място вино с добри вкусови качества се получава от качествено грозде, нали знаете.

Няма снимка
0
11088

Институтът по земеделие в Русе разработи 2 нови сорта винено грозде, устойчиви на болести. Те ще могат да се пазаруват от догодина, каза Галина Дякова, селекционер в Института Образцов чифлик.

Полезни съвети
Няма снимка
0
675

След трудната лозарска година откъм опазване на гроздето настана време за гроздобер. Задава се добра реколта, но много изстрадала, и много пострадала на доста места от болестите.

Няма снимка
0
11187

l Отговор: Когато не е подходяща температурата за джибрите Най-благоприятната температура за ферментацията на червените вина е 20-26 градуса За ферментацията на белите вина подходящата температура е

Няма снимка
0
4581

l Да използваме "връзките" между растения и организми, съветват биолози и биофермери Съвместните култури могат да имат атрактивен ефект по отношение на ентомофагите и акарофагите /хищни и

Няма снимка
0
3861

* Тогава проверете дали температурата на джибрите е подходяща Когато ширата не ще да закипи, стопаните са доста изнервени. Какво трябва да знаят, за да започне ферментацията.

Няма снимка
0
6597

l Гроздето да се обира при температури по-ниски от 14 и по-високи от 27°С Всеки лозар знае, че гроздето, което е предназначено за вино трябва задължително да се прибира в така наречената

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пътникът Костадин Тодоранов е бивш футболист на "Локомотив" Г.Оряховица Уточнена е самоличността на загиналите мъже в пометената от бърз влак на охраняем жп прелез кола в с.Първомайци. Това са 60-годишният шофьор на автомобила Иван П. от Горна Оряховица и 66-годишният Костадин Тодоранов, известен като Кецето.

Болното от левкемия и изоставено дете Мустафа продължава лечението си. По информация на NOVA към момента никой от роднините му не е ходил на посещение в болницата. Според майка му - Джейлян Халилова, тя ще отиде да го види днес. Всякакво посещение на роднини при детето ще става с придружител - социален работник.

Президентът на Франция Франсоа Оланд каза при посещението си в град Кале в понеделник, че обширният бежански лагер „Джунгла“-та трябва да бъде „напълно премахнат“, предаде AFP. Оланд, който е на първото си посещение в Кален като президент, призова още Великобритания да „играе своята роля“ в разрешаването на мигрантската криза.

Отговор:

Препоръките, които дават специалистите са:
- Подходящо редуване на културите.
- Използване на здрав и качествен разсад.
- Използване на добре угнил оборски тор, без плевелни...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.