Няма снимка 3 форми на засаждане
0
189

За есенно лозе изберете внимателно вашата, а как да изчислите и броя на лозите Мястото за лозе се подготовя още от август или в началото на есента, тогава се риголва.

Време за гроздобер
0
216

Най-важните съвети на д-р инж. техн. Николай Бакалов Тази година лятото беше дъждовно, а август започна със слънце. Надеждата на лозарите и винарите е да се задържи хубавото време и гроздето да

Мястото за ново лозе се избира отрано
0
13518

Подготовката е от август с дълбока оран Създаването на ново лозово насаждение започва с избора на място - това е първото и най-отговорно мероприятие.

Против осите през август
0
41949

Полиетиленови пликове дават ефект при малко лозе или асма Дъното на полиетиленови пликове с размери 30 на 40 см се пробива до размера на грозда, той се вкарва вътре отдолу нагоре,

Няма снимка
0
13761

* От листата на лозарския институт в Плевен От миналата година Институтът по лозарство и винарство в Плевен отчита голям интерес към новите български сортове за биопроизводство.

Няма снимка
0
24255

Споделен опит на наш читател Писмо от читател: В стъкларските работилници се намират винаги изхвърлени изрезки от огледала. Те се нарязват на парчета с размери около 4-5 см на десетина сантиметра.

Няма снимка
0
17127

Всеки лозар знае, че от бързото и навременното прибиране и бързото оползотворяване на обраното грозде, зависят крайните резултати от положения труд. Гроздето се бере в технологична зрелост,

Няма снимка
0
17064

Ако не се изварява веднага Читателят Георги Нейков от Стара Загора ни е задал няколко въпроса.

Няма снимка
0
37530

Малко по малко започнете подготовка за гроздобер През август e редно да се извършват плитки окопавания в лозовите масиви и около лозите на дълбочина 6-10 см.

Няма снимка
0
9378

Родните се премахват сега От подложката на засадената лоза или от резника покарват няколко етажа корени. Тези, които са разположени най-близко до повърхността на почвата се наричат повърхностни

Няма снимка
0
78075

Ще се наложи да се пръска до по-късно Лозари от всички крайща на страната се оплакват от мъчната за техните масиви година и непредвидимите прояви на зарази, заради многото влага.

Няма снимка
0
13347

При употреба на грозде към мъстта, отцедена след смачкване на зърната, се прибавя калиев метабисулфат - 2 г на 10 л мъст. След 24 ч бистрата мъст се отделя и се загрява.

Полезни съвети
Няма снимка
0
18891

Това ни разказаха от дунавското село Станево, където само така спасяват гроздето В дунавското село Станево от община Лом тези дни научихме много ценен опит, които ни разказаха стопаните.

Няма снимка
0
5607

* Това помоли нашата читателка Стефка Крачанова от гр. Шипка, Старозагорско Родовитостта на лозите от този сорт е висока. От декар се получават 1500 до 2000 кг грозде.

Няма снимка
0
2205

* Там е важна консумативната зрялост Технологичната зрелост на гроздето е тази, при която то има най-високи вкусови качества, съчетани с красив външен вид на грозда.

Няма снимка
0
13770

* Отговаряме на Генади Иванов от Варна Драга редакция, въпреки че сме в много влажна година, бих искал да ми обясните какви са правилата за лятното поливане на едно малко лозово стопанство или лозов

Няма снимка
0
5355

По-неприятно е, ако по него има плесен Нищо, че е рано, съдовете за виното вече е редно а се подготвят. Хубаво вино може да стане само в безупречно чисти съдове Да знаете,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бургаският районен съд потвърди взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 хил. лв. спрямо обвиняемия Бенчо Бенчев, съобщиха от пресцентъра на съда преди минути. Съдебното производство е протекло по реда на чл. 61, ал. 3 от НПК -  съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание и се произнася с определение,

“Левски” може да подпише със сенегалския национал и бивш играч на “Евертън” Магай Гей. Халфът в момента играе за турския “Адана”, а информацията за него евентуален трансфер на “Герена” пристига от южната ни комшийка. Местният журналист Левент Юмит Ерол съобщи новината чрез профила си в социалната мрежи туитър със следния пост: “Сенегалският

- Малките ще се учат на речева учтивост - поздрав, благодарност, молба - Що е труд, цена, стока и личен бюджет - може да ги подготвите още отсега Учителите на първокласниците вече са избрали букварите и читанките на издателства, по които ще преподават наесен. Изборът е бил съгласуван с обществените съвети към училищата.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа