ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ, ДОСТЪПНИ ПРЕЗ www.bgfermer.bg и m.bgfermer.bg

  1. ОБЩИ ПОНЯТИЯ
  2. УСЛОВИЯ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ
  3. ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  4. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  5. ПРАВА НА ТЪРГОВЕЦА
  6. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА Български фермер ООД
  7. СИГУРНОСТ
  8. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОСТЪП
  9. ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА
  10. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И РАЗРЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
  11. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

I. ОБЩИ ПОНЯТИЯ

Български фермер ООД, вписано в Търговския регистър с ЕИК 030222786 със седалище и адрес на управление гр. София, п.к. 1202, район Оборище, ул. Св. Св. Кирил и Методий № 84 и адрес за кореспонденция гр. София, ул. Св. Св. Кирил и Методий № 84 представлявано от Венелина Атанасова Гочева и Васил Аспарухов Василев в качеството им на управители, e дружество, предлагащо услуги в областта на издателската дейност. Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат отношенията между Български фермер ООД (наричано по-долу за краткост „Български фермер” или „Търговец”) ивсяко лице (юридическо или физическо), което посещава интернет страниците на Български фермер (наричано по-долу за краткост ПОТРЕБИТЕЛ), във връзка с ползване на информация и услуги (наричани по-долу за краткост УСЛУГИТЕ) и сключване на договор за покупко-продажба, абонамент и реклама, предвиждащ задължение за потребителя да извърши плащане, предоставени чрез интернет страниците, собственост на Български фермер (наричани по-долу за краткост СТРАНИЦАТА

Чл. 1. Посочените в настоящите „Общи условия” думи и изрази имат следното значение:

- „Потребител" е всяко физическо лице, което придобива стоки или услуги чрез уебсайтовете www.bgfermer.bg и m.bgfermer.bg , които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, както и когато действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.

- „Търговец” е Дружество с ограничена отговорност (ООД), с търговска фирма „Български фермер”, което в рамките на своята търговска дейност, предоставя стоки и услуги чрез Уебсайт достъпен на Интернет страница, чрез URL http://www.bgfermer.bg и http://m.bgfermer.bg.

- „Уебсайт или сайт” е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол, което съдържа файлове, софтуер, текст, картина, звук, изображение, както и всякакви други материали и ресурси.

- „Интернет страница” е съставна и обособена част от уебсайт http://www.bgfermer.bg и http://m.bgfermer.bg.

- „Потребителски профил” е обособена част в сайта, съдържаща информация за Потребителя, предоставена от същия при регистрацията му и съхранявана от Български фермер, като достъпът до потребителския профил се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Потребителският профил дава възможност на Потребителя да разглежда и редактира данните, въведени при регистрацията, да има достъп до информация за всички свои заявки за закупуване на стоки или услуги чрез уебсайта, да променя паролата си за достъп, да се абонира, съответно да се откаже от абонамента за получаване на информационен бюлетин, да публикува мнения и коментари.

- „Потребителско име” е избрана от Потребителя уникална комбинация от цифри и/или букви, или негов актуален имейл адрес, чрез който той се идентифицира в уебсайта http://www.bgfermer.bg/ или http://m.bgfermer.bg.

- „Парола” е избрана от Потребителя комбинация от букви, цифри и символи, която се употребява заедно с Потребителското име и при правилното въвеждане на двете Потребителят получава достъп до всички функции на сайта, както и до възможността да прави валидни волеизявления за сключване на договор за покупко-продажба на стоки от разстояние.

- „Регистрационна форма” е стандартизирана електронна процедура на Търговеца, предоставена чрез Интернет страницата на Потребителят, чрез която последния заявява свое Потребителско име и Парола, както и предоставя информация за: имена, валиден електронен (имейл) адрес, действителен адрес, адрес за извършване на доставката, изразява съгласие с настоящите Общи условия, като предоставя и друга информация, която е необходима за изпълнение на задълженията на Търговеца.

- „Лични данни" - всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни"); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;

- „Специални категории лични данни“ – лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации и обработката на генетични данни, биометричните данни за уникално идентифициране на физическо лице, данни отнасящи се до здравето или данни относно сексуалния живот на физическо лице или сексуална ориентация.

- „Обработване" - означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

- „IP Адрес” („IP address“) е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Потребителя, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.

II. УСЛОВИЯ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ

Чл. 2. С преминаването през който и да е линк (хипервръзка) на СТРАНИЦАТА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ декларира, че е запознат, приема и се задължава да спазва настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ. ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. Български фермер ООД не носи отговорност, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е прочел последния вариант на настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ. При използване УСЛУГИТЕ на Български фермер ООД потребителят се задължава да спазва настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Чл. 3. Български феремер предоставя възможност на Потребителя, при приложение на настоящите Общи условия да ползва услугите, предложени в Интернет страницата http://www.bgfermer.bg и http://m.bgfermer.bg.

Чл. 4. (1) Потребителят получава възможност да прави валидни заявки за ползване на услугите, предложени в Интернет страницата и да публикува мнения и коментари, след като попълни Регистрационна форма.

(2) Потребителят е длъжен да предостави верни и точни данни при попълване на Регистрационна форма. Потребителят е длъжен да актуализира предоставените данни в седемдневен срок от тяхната промяна.

(3) В случай, че Потребителят не изпълни задълженията си по предходната алинея 2, Български фермер има право да прекрати поддържането на Потребителския профил, както и да откаже приемането за заявки ползване на предоставените услуги от него. В този случай Български фермер не отговаря за вредите, които Потребителят е претърпял.

(4) Преди окончателното попълване на Регистрационната форма или при последваща актуализация на данните потребителят свободно може да ги променя, преди да ги изпрати на Търговеца. В случай на актуализация, Потребителят декларира, че предоставя верни и точни данни.

(5) Регистрацията на Потребителя в Интернет страницата е окончателна, след изпращане на Регистрационната форма на Търговеца, с което Потребителят декларира, че е запознат и съгласен с настоящите „Общи условия”.

Чл. 5. Потребителят получава желаните от него ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ и ПАРОЛА и достъп до всички УСЛУГИ на Български фермер, след като извърши процеса на регистрация.

Чл. 6. В случай на загубване (забравяне) на паролата Български фермер ще генерира автоматично нова на регистрираната от ПОТРЕБИТЕЛЯ електронна поща.

III. ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Чл. 7. Потребителят има право:

1. На достъп в режим онлайн до уебсайта на Български фермер , при спазване на условията и изискванията за достъп, освен при настъпване на обстоятелства извън контрола на Български фермер - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;

2. сключване на договора - при договор за услуги;

IV. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Чл. 8. Потребителят е длъжен:

1. Да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма (наричана оттук нататък с общото наименование ЛИЧНИ ДАННИ).

2. Да внася при нужда промени в тези ЛИЧНИ ДАННИ с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност.

Чл. 9. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е отговорен за поддържане на конфиденциалността на полученото потребителско име и парола и е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговото потребителско име и парола.

Чл. 10. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да уведоми незабавно Български фермер за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола или за всяко друго нарушаване на сигурността, както и да прекратява достъпа до УСЛУГИТЕ (Изход от системата) в края на всяка сесия след използването им.

Чл. 11. Български фермер не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.

V. ПРАВА НА ТЪРГОВЕЦА

Чл. 12. (1) Търговецът има право да иска от Потребителя:

1. да спазва българското законодателство и настоящите Общи условия;

2. да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост;

3. да уведомява незабавно Търговеца за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на Сайта;

4. да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг потребител, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други потребители да използват уебсайта;

5. да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в Сайта и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;

6. да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица.

(2) При неспазване на задълженията Търговецът има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до Потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Потребителя. В тези случаи Търговецът има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение.

VI. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА Български фермер ООД

Чл. 13. Български фермер се задължава да пази тайната на кореспонденцията, както и да не разгласява създадените потребителски имена и пароли или друга персонална информация, предоставена от лицата, без тяхно предварително съгласие, освен ако това не следва по силата на действащите нормативни разпоредби. Приемайки настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ се съгласяват предоставените от тях ЛИЧНИ ДАННИ да бъдат обработвани от Български фермер по електронен път в случай на поискана доставка на стока или услуга и при необходимост от помощ от служител на Български фермер VII. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА

Чл. 14. (1) Търговецът е длъжен да спазва нормативните актове, които регламентират защитата на предоставените от Потребителя лични данни и информация. Търговецът обработва и съхранява предоставената информация с грижата на добър търговец като спазва принципа на пропорционалност на събираните и обработвани данни, само за целите на сключване и изпълнение на договорите чрез Интернет страницата. Той няма право да я предоставя на трети лице за рекламни и маркетингови цели. Търговецът има право да предостави на трети лица, лични данни и информация на Потребителя само с оглед изпълнение на задълженията по настоящия договор.

(2) Търговецът има право да предоставя на компетентни държавни органи, лични данни и информация на Потребителя, в случай предвидени в нормативните актове, с оглед предотвратяване на престъпления, осуетяване на административни нарушения или други неправомерни действия. Търговецът може да ползва личните данни и информация на Потребителя, при ангажиране договорната и извъндоговорната отговорност на последния, включително и чрез предоставянето им на трети лица. Български фермер си запазва правото да използва IP адресите на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Чл. 15. С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят доброволно дава своето изрично и недвусмислено съгласие предоставените от него лични данни да бъдат обработвани от Търговеца и/или негови служители, както и от доставчиците на универсални пощенски услуги по смисъла на Закона за пощенските услуги за целите на създаване на регистрация за услуга на Дружеството, за да създаде профил (акаунт) и неговото управление, да публикува коментари,., комуникация и разрешаване на спорове с Потребителя.

VII. СИГУРНОСТ

Чл. 16. ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава желаните от него ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ и ПАРОЛА и достъп до всички УСЛУГИ на Български фермер, след като извърши процеса на регистрация. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е отговорен за поддържане на конфиденциалността на полученото потребителско име и парола и е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговото потребителско име и парола. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да уведоми незабавно Български фермер за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола или за всяко друго нарушаване на сигурността, както и да прекратява достъпа до УСЛУГИТЕ (Изход от системата) в края на всяка сесия след използването им. В случай на загубване (забравяне) на паролата Български фермер ще генерира автоматично нова на регистрираната от ПОТРЕБИТЕЛЯ електронна поща. Български фермер не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.

Чл. 17. Потребителят се съгласява, че като предоставя каквито и да е свои лични или други данни на Български фермер ООД чрез попълване на регистрационни формуляри и/или извършване на поръчки и / или абонаменти, той се съгласява, че те могат да бъдат използвани за следните цели от Български фермер ООД: поддържане на регистрацията на потребителя, публикуване на мнения и коментари, рекламиране на стоките и услугите, маркетингови, медийни, административни цели, реклама, за проучване на пазара, за разрешаване на спорове с потребители по повод техните поръчки или разглеждане на исканията им.

Чл. 18. С предоставянето на свои лични данни на Български фермер ООД чрез попълването на данните във формуляра за създаване на регистрация и/или Поръчка и/или абонамент, Потребителят декларира и приема безусловно, че неговите лични данни ще бъдат включени в платформата на Български фермер ООД и дава изричното си и недвусмислено съгласие всички тези данни да бъдат съхранявани, архивирани, използвани и обработени за целите описани в Чл. 28. от настоящите общи условия.

Чл.19. (1) Всеки Потребител – субект на лични данни има право да подаде искане по образец, което съдържа дата и неговия подпис и да я изпрати на адрес: гр. София, п.к. 1202, район Оборище, ул. Св. Св. Кирил и Методий № 84 или електронен адрес vtzankov@vgb.bg, за да упражни правото си да получи информация дали личните му данни са обработвани или не, за което не дължи никаква такса;

(2) Данните, които Потребитeлят предоставя са: три имена, адрес, е-mail адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адреси и телефонни номера).

(3) Когато Потребителят осъществява достъп до интернет сайта или ползва услугите на Дружеството, се събира информация относно тези посещения. Например, за да бъде разрешено свързването на Потребителя с Услугите на Дружеството, сървърите на Дружеството могат да получават и записват информация за компютъра, устройството и браузъра на Потребителя, включително евентуално и за IP адреса на Потребителя, вида на браузъра и друга информация относно използвания от него софтуер или хардуер. Ако Потребителят осъществява достъп до Услугите на Дружеството от мобилно или друг вид устройство, Дружеството може да събира данни за уникалния идентификатор, определен за това устройство, данни за местоположението (включително точното местоположение) или друга оперативна информация за това устройство. В допълнение Дружеството съхранява и лог-файлове (дата, час и източник – IP адреси) в случаите, когато това се изисква от действащото законодателство, както и лог-файлове и всяка друга информация необходима за възпроизвеждане на извършени при ползване на Услугите на Дружеството електронни изявления от страна на Потребителя (напр. приемане на Общите условия, на политики на Дружеството и др. под.) и идентифицирането на Потребителя в случай на възникване на правен спор.

Чл. 20. Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните данни, Потребителят – субект на данните има следните права:

1. да поиска копие от неговите лични данни от Български фермер ООД и право на достъп по всяко време до личните си данни;

2. да поиска от Български фермер ООД личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор на лични данни;

3. да поиска от Български фермер ООД да коригира без ненужно забавяне, неточните лични данни, както и данните, които не са вече актуални;

4. да поиска от Български фермер ООД личните му данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания:

- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;

- когато е оттеглил своето съгласие;

- когато е възразил срещу обработването,

- когато обработването е незаконосъобразно;

- когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на EС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Български фермер ООД като администратор на лични данни;

Български фермер ООД може да откаже да заличи личните данни на потребителя по следните причини:

- при упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

- за спазване на законово задължение от страна на Български фермер ООД или за изпълнението на задача от обществен интерес,

- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване; или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

5. има право да поиска от Български фермер ООД, да ограничи обработването на личните му данни, като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът на Български фермер ООД за ограничаване ще е изрично само в писмен вид, като ще бъде мотивиран със законосъобразната причина;

6. има право да оттегли съгласието си за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до администратора;

7. има право да възрази срещу определени видове обработка, като директен маркетинг (непоискани рекламни съобщения);

8. има право на възражение срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;

9. Има право на жалба до надзорния орган, като компетентният за това орган е:

Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).

VIII. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОСТЪП

Чл. 21. Български фермер има право да прекрати едностранно и без предизвестие достъпа до предоставените УСЛУГИ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ с действията си накърнява доброто име на Български фермер, използва текстове с нецензурно или обидно съдържание, прокламира и разпространява религиозни, верски и/или политически идеи, при установена некоректност на данните, представени от ПОТРЕБИТЕЛЯ, нарушава действащото законодателство в Република България, международните актове или застрашава работоспособността на програмните и технически средства, чрез които се предоставят услугите. В случай, че са налице неправомерни действия по тази точка, Български фермер има право да използва всички технологични и законови мерки за откриване на нарушителите и осведомяване на компетентните органи. В случай на неправомерни действия по предходната точка от настоящите правила и при поискване от компетентните органи по реда, предвиден в действащите нормативни разпоредби на Република България, Български фермер има правото да предоставя цялата налична информация за действията и самоличността на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

IX. ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА

Чл. 22. Български фермер не носи отговорност в следните случаи:

• при нарушения на работоспособността на програмното или техническото осигуряване на други оператори в интернет или на телекомуникационните връзки в и/или извън страната, потребител не може да ползва частично или напълно възможностите на предоставените УСЛУГИ;

• при загуби, пропуснати ползи и други щети, причинени на ПОТРЕБИТЕЛЯ, в резултат от ползване на УСЛУГИТЕ от негова страна, както и за невъзможността да се ползват УСЛУГИТЕ;

• за неспособност на ПОТРЕБИТЕЛЯ да ползва всяка една отделна УСЛУГА;

• при претенции от трети лица срещу ПОТРЕБИТЕЛЯ, свързани с ползването на УСЛУГИТЕ.

Чл. 23. Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок, не по-дълъг от съществуването на регистрацията Ви в интернет сайта, освен ако има законово задължение да ги съхранява за по-дълъг срок или за целите на легитимния си интерес. След заличаване на регистрацията Ви, Администраторът предприема незабавно действия за изтриване и унищожаване на всички Ваши данни или за анонимизирането им, като по този начин става невъзможно идентифицирането на субекта на данни.

X. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И РАЗРЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Чл. 24. (1) Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля.

(2) При възникнали спорове потребителите могат да се свържат с Търговеца на телефон 02 8777778 и да изпращат жалби и оплаквания на следния е-mail адрес office@legapractica.com;

(3) Служител на Търговеца ще се свърже с Потребителя в срок не по-дълъг от 3 (три) дни, за да обсъди всички въпроси поставени от Потребителя с цел тяхното бързо и качествено разрешаване в интерес на двете страни.

Чл. 25. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181н, ал. 4 ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите, информация, за които е достъпна на адрес https://www.kzp.bg/pomiritelna-deynost и https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

Чл. 26. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен ред от компетентния съд в Република България. Като спрямо този договор и всички произтичащи от него права и задължения за страните се прилага българското законодателство.

XI. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 27. (1) Търговецът има право да променя и актуализира едностранно всички условия за доставка на предоставяните стоки, технологията и дизайна на предоставяните УСЛУГИ и каквато и да било друга информация, публикувана на Интернет сайта без предварително уведомление до Потребителя.

(2) Промяната и актулизацията на Общите условия имат незабавно действие, освен ако Търговецът не е посочил друго.

Чл. 28. Няма забрани, свързани с износа на Продукти предлагани в интернет сайта и не съществуват други ограничения, наложени от националното законодателство.

Чл. 29. Български фермер часа си запазва правото да изпраща на своите потребители системни съобщения, свързани с нови УСЛУГИ или с промени в условията и начините за използване на сегашните УСЛУГИ. Относно съдържанието на всички реклами, фигуриращи в СТРАНИЦАТА, както и за запазените търговски марки, които те касаят, отговорност носят единствено рекламодателите. Български фермер си запазва правото да изтрие създадено от ПОТРЕБИТЕЛЯ потребителско име, ако последното не бъде използвано в продължение на 3 месеца и няма активни услуги.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Петър ще учи медицина във Франция, Анна-Мария ще следва информационни технологии в НБУ Учителите ни са страхотни! Раздават се. Просто искаха да ни научат. Г-жа Цветелина Личева по български език и литература пък е уникална жена. С нея правехме анализ на всяка творба. Имахме много упражнения”. Така допълвайки се един друг обясняват невероятния си

В традиционната за вестника годишна инициатива “Лекарите, на които вярваме” отново се включиха стотици пациенти. От свое име номинират най-достойните според тях лекари и стоматолози за приза за най-уязвимата вяра - в добрия специалист и отзивчив човек, на когото спокойно поверяват здравето и живота си.

Рейсове и камиони поемат към София срещу създаване на частна транспортна камара Шествие на превозвачи се очаква да създаде задръствания в центъра на Пловдив в понеделник. В 11 часа от Околовръстното шосе тръгват 40 автобуса с надписи "Протест", които ще минат по "Кукленско шосе", надлез "Родопи", централния булевард "Цар Борис Трети" и по

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа