Няма снимка Фуражните добавки с метионин намаляват смъртността при новородените телета
0
1251

Добавянето на метионин в комбинираните фуражи за крави по време на бременността и на лактацията съществено подобряват ембрионалното развитие на плода.

Руски учени създадоха нов автоматичен инкубатор и робот, който прибира кравите
0
4320

Инкубатор, който самостоятелно мери температурата и показва какво се случва в него са разработили учени от "Роботрек" (Санкт Петербург). И ако някой от показателите излезе от норма,

Животновъди вече ще плащат такси за обезвреждане на трупове на животни
0
3726

Проект на постановление на Министерския съвет внесе земеделският министър Десислава Танева относно одобряване на тарифа за таксите, които се събират от Центъра за оценка на риска по хранителната

Критерии за определяне качеството на сенажа
0
1449

Качествено приготвеният сенаж е хранителен високоенергиен фураж за едър рогат добитък и за овце, който има редица предимства пред изхранването на сено.

Няма снимка
0
2709

категоричен е професионалният инструктор по конен спорт Теодор Попов, собственик на Клуб по конен спорт - Вършец Жени Владинова Вършец, община Монтана Теодор Попов е само на 29 г.

Няма снимка
0
2196

Големите млекопреработвателни предприятия във Великобритания спешно търсят нови доставчици на суровина, съобщава Farmers Weekly. Млекопроизводството във Великобритания намалява.

Няма снимка
0
873

Кои инженерно-технически решения позволяват да се поддържа желаната температура в птицефермата през лятото? На първо място това е самата конструкция на птицефермата При планиране на строителството й

Няма снимка
0
711

Бенедикт Роденс, ФРГ Много стопани, които притежават неголеми свинеферми, смятат, че отглеждането на животните на открито е рентабилно. Но то е свързано с определени трудности.

Няма снимка
0
3141

Температурата е най-важният фактор на околната среда, който влияе на показателите при отглеждането на птиците. Мненията на специалистите за негативното въздействие на повишената околна температура е,

Няма снимка
0
3816

Европейската агенция по лекарствата (uropean Food Safety Authority - EFSA) препоръча да се забрани употребата на велактис по време на пресушаването на млечните крави.

Няма снимка
0
414

До момента с летателна техника са обработени 2 614 000 декара срещу кръвосмучещи насекоми, пренасящи заболяването Заразен нодуларен дерматит. Инсектицидни обработки са извършени на площ от 2 330 000

Няма снимка
0
2475

Огнище на заразен дерматит по животните е открито в село Методиево, Шуменска област. По тази причина извънредно се събра Областната епизолтична комисия в Шумен.

Полезни съвети
Няма снимка
0
126

Това е от решаващо значение за запазване на производителността им. При "жарките" температури през летните месеци правилното управление в свинефермите е от решаващо значение,

Няма снимка
0
189

Свинският цирковирус тип 2 провокира спектър от поражения върху различни органи и системи: заболявания на ушите, намаляват темповете на растеж в свинефермата,  повишава се рискът от пневмония и др.

Няма снимка
0
189

е съветът на датчанина Кай Мунк, който угоява 10 000 свине Дания, която е членка на Европейския съюз от 1973 г., заема едно от водещите места в света по производство на свинско месо - около 2 млн.

Няма снимка
0
2664

Много овцевъди питат трябва ли сега, по време на лятната паша, да подхранват овцете? Принципът е, когато тревата е сочна и в изобилие и е смес от житни и бобови, няма нужда от подхранване.

Няма снимка
0
549

Птицевъдите със семейни ферми за пуйки трябва да ги хранят само с качествени комбинирани фуражи. Това е гаранция за оптималното развитие на птиците, напомня нашият консултант Ангел Рангелов Основна

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лекарят, който бе прострелян по-рано в университетската болница в берлинския район „Щеглиц“ е починал от раните си, пише "Дейли мейл". „За жалост лекарят почина“, потвърдиха от полицията в Берлин. Извършителят се е самоубил. Следователите, пристигнали на място заявиха, че „няма доказателства за тероризъм“.

Богомолка, намираща се в църквата във френското градче Сент-Етиен дю Рувре по време на нападението на двамата убийци, свързани с "Ислямска държава", при което бе зверски убит свещеник, проговори пред в. "Фигаро". "Те нахълтаха внезапно и за секунда завзеха пространството в църквата. Говореха арабски. Видях нож.

Френският вестник "Фигаро" публикува портрет на 86-годишния свещеник Жак Амел, на когото нападатели, свързани с "Ислямска държава прерязаха гърлото с нож по време на сутрешна служба в църквата в градчето Сент-Етиен дю Рувре. Отец Амел е роден през 1930 г. в Дарнетал, департамент Сен-Маритим. Той е бил ръкоположен за свещеник през далечната 1958 г.

Отговор:

Не давате подробно описание на ябълковите дръвчета. Но по принцип окапването на плодовете е нормален процес. В повечето случаи се дължи на това, че дръвчето, особено ако е младо, не може да изхрани...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.