Няма снимка Индонезийски петли не кукуригат, а се...смеят
0
4041

В Индонезия има петли порода Аям Кетава, които вместо да кукуригат,  се...смеят. Тяхна родина е остров Сулавеси. На външен вид те не се различават от пернатите си роднини, докато не си отворят клюна.

Най-старата ирландска крава е на 32 години
0
5310

Най-старата крава в Ирландия живее във фермата на семейство Дизи (на снимката - с Шон и синът му Финбар), която се намира близо до южния град Клоунакилти, графство Корк, в провинция Мънстър.

Птичият грип - поредният ежегоден епизоотичен проблем за България
0
1593

Инфлуенцата по птиците, причинена от вирус серотип H5N8, е поредният ежегоден епизоотичен проблем за България. Първият случай на високопатогенна инфлуенца по птиците серотип Н5N8 в Европа е установен

Ветеринарният екип за извънредни ситуации на Общността е у нас заради птичия грип
0
891

Ветеринарният екип за извънредни ситуации на Общността се срещна с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, с ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и с

Няма снимка
0
14481

Руска компания ще купи сръбската ферма за магарешко мляко Засавица, в която произвеждат най-скъпото сирене в света - пуле. Руската енергийна компания е готова да предложи за нея 1 млн. евро.

Няма снимка
0
7884

Кравите, които живеят в най-студеното място на Земята - в якутското село Оймякон, през зимата излизат на улицата с термосутиени. Топлите аксесоари са задължителни поради суровите метеорологични

Няма снимка
0
5994

Българското кисело мляко "Тримона" стана номер 1 в САЩ за 2016 в класацията за най-добри нови млечни продукти. То беше избрано сред 30 номинирани продукта, съобщи Dairy Foods.

Няма снимка
0
2547

Влагането на цинков оксид в комбинирание фуражи в Европейския съюз може да бъде напълно забранено. В момента съответното постановление се разглежда от съответните регулиращите органи.

Няма снимка
0
2367

Кобилата с най-дългата опашка е американка и се казва Съмър Брийз. Дългата й опашка й спечели място в Книгата на рекордите на Гинес. Със своите 3,81 метра тя е най-дългата опашка на кон в света.

Няма снимка
0
3726

Биогаз с високо съдържание на метан може да бъде преобразуван във фуражен материал. До този извод стигат в рамките на свое изследване учени от Техническия университет на Финландия.

Няма снимка
0
2862

Използването на масло от семената на нар при храненето на кокошки-носачки повишава концентрацията на гранатова киселина, както и на конюгирана линолова киселина в яйчения жълтък.

Няма снимка
0
2268

Преохлаждането на малките пилета може да е фатално, напомнят специалистете. Защото птиците и бозайниците принадлежат към групата на топлокръвните животни.

Полезни съвети
Няма снимка
0
2844

Кокошките не са по-малко агресивни от петлите. Именно затова те развиват канибализъм, особено през зимата, когато прекарват дълго време затворени. Тогава кокошките, седящи на кацалото,

Няма снимка
0
306

Отбиването на добре развити, жизнени и здрави прасенца в голяма степен зависи от грижите на майката и нейната млечност през бозайния период, напомня нашият консултант проф.

Няма снимка
0
405

Количеството на комбинирания фураж в дажбата зависи от наличните фуражи във фермата и от индивуалната продуктивност на животното Комбинираният фураж за преживни животни е подходящ за крави,

Няма снимка
0
6381

Поддържането на нормална охраненост е основният фактор, водещ до по-дълга жизнена продуктивност. Запазва се репродуктивният потенциал, повишава се ефективността на производство и намалява бракът и

Няма снимка
0
531

Почти всички селскостопански животни са силно уязвими от тях. Целенасочената профилактика и добрата хигиена ще предпазят фермата ви от болести. Свинете, заразени с ендо- и ектопаразити,

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2016”
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Трите най-използвани думи на Плевнелиев във властта са със С - “скромност”, “смисъл”, “служа” Трибуна: 16 пъти говори от най-високата трибуна в света - Общото събрание на ООН Вкъщи: През целия си мандат Росен Плевнелиев живя на домашния си адрес Четвъртият президент на републиката Росен Плевнелиев, който след 4 дни напуска “Дондуков” 2,

Петият президент на България Румен Радев полага клетва на 19 януари и така започва процедурата, с която той ще получи цялата власт в държавата. Той ще бъде не само държавен глава, но ще назначи служебно правителство, ще насрочи датата за предсрочните парламентарни избори и ще разпусне 43-ото народно събрание.

Голямата ни футболна звезда Димитър Бербатов не спира да се наслаждава на времето, прекарано с дъщерите си. Това явно е любимото му занимание, докато избира къде да продължи кариерата си.  Самият Бербо даде поредното доказателство - публикува снимка с голямата си дъщеря Деа. Двамата са направили знака за "хеви метъл".

Въпрос изпратен от читател:

Какви сортове ранни домати се сеят сега?

Отговор:

На родния пазар се предлагат различни сортове и хибриди домати. Те са както българска, така и чужда селекция.

Сред тях са: Рила, Идеал, Български трапезен, Прекос, Балкан, Ком, Балка и много...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.