Няма снимка Внимание! Фасулев зърнояд
0
8397

Със зазряването на фасула в градината се появява и най-опасния неприятел на тази култура. Това е фасулевият зърнояд. Вредителят е сред най-описните за културата, тъй като при силно нападение,

Поливане на зеленчуци
0
14634

. Доматите и пипера са много взискателни по отношение на напояването. Ако немя дъжд, трябва да се поливат всяка седмица. Доматите, колкото по-често се поливат, толкова по-ускорено зреят. .

Мана по зелето при хладно време
0
7938

Зелките много бързо изгниват Маната по зелето се развива често при по-хладно време. При разсада симптомите се появяват по листата на младите растения.

Шербетуване на домати
0
41004

Доматите са зеленчуков вид, който реагира много добре на шербетуването. Това е вид торене, при което добре разложен оборски тор се размива в поливната вода. Какви са ползите .

Няма снимка
0
4770

Започна засяването на спанака като втора култура. Ако се засее в по-ранни срокове, ще берете още през есента. При по по-късна сеитба, ще реколтирате рано напролет.

Няма снимка
0
8100

* Растението е красиво, има декоративен ефект При нашите условия най-подходящият срок за засаждането на батати е около средата на май. Грижите са поливане, подхранване и окопаване.

Няма снимка
1
46062

. Ако картофите се съхраняват при температура от 0 до 2 градуса, се получава т. нар. осладяване на клубените. Те имат нормален вид, но са със сладникав вкус. .

Няма снимка
0
13833

Патисоните по вкус приличат на тиквичките, но са много по-малки и имат звездовидна форма. От патисоните могат да се приготвят различни ястия. Те са подходящи и за пържене, и за готвене.

Няма снимка
0
24993

Прибирането на картофите е строго специфично и зависи от района, в който се отглеждат. Освен това зреенето е и сортова особеност – има ранни средноранни, късни.

Няма снимка
0
5391

* Обичат много калиеви торове Сладките картофи познати още като бататите все още са почти непознати за нашите градинари. Те образуват големи и продълговати клубени с червеникав цвят.

Няма снимка
0
8577

При повечето видове зелен фасул ориентировъчно се дава, че чушките са готови около две седмици след цъфтежа. Разбира се, при отделните сортове има доста разлика.

Няма снимка
0
10827

Масово в любителските градини се берат домати. В средата на вегетацията при тях се наблюдава развитие на болести като: мана, алтернария, фузариоза, доматена бронзовост и други.

Полезни съвети
Няма снимка
0
95499

пита Галина Ушева Снимката, която ни е изпратила нашата читателка недвусмислено подсказват за т.нар. върхово гниене по доматите.

Няма снимка
1
18027

Рецептата сподели с нас наша редовна читателка от град Нова Загора - Станка Попова. Тя твърди, че тази година масово по дворовете им са плъзнали гъсеници и няма отърване.

Няма снимка
0
42750

При ръжда, петнистост и брашнеста мана смесете 1 супена лъжица сода, 1 чаена лъжичка течен препарат за миене на съдове, 1 супена лъжица растително масло, 1 таблетка разтворим аспирин, 4,5 литра вода.

Няма снимка
0
12753

След прибиране на реколтата, но задължително преди да започне сериозно захлаждане, трябва щателно да се дезинфекцират парниците и оранжериите. Това включва изхвърлянето на остатъците от растенията,

Няма снимка
0
20142

Сиво гниене е, вземете мерки Патладжанът е култура, която по-рядко се напада от болести. Една от най-опасните за растението е сивото гниене. Ако не се вземат мерки, реколтата може да се провали.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Нищо няма да ме спре!”, казва през сълзи таткото на загиналото момиченце - тенорът Веселин Вачев Събраха се 2/3 от необходимите 15 хил. евро, за да могат родителите на 7-годишната Вивиан Вачева да заведат наказателно дело срещу турския хотелски комплекс Aquasis De Luxe Resort & Spa. Детето загуби живота си на 7 юни в аквапарка - друго дете се

Щастлив съм от избора, който направих. Ставам част от сериозен проект. Нямам търпение да изляза на терена с екипа на новия си отбор. От известно време водехме преговори и в последния ден от трансферния прозорец офертата беше конкретна. Тук намерих опитен екип, амбициозен клуб и обединен отбор. Със сигурност ще опитаме да постигнем максимума и

Премиерът: Има хора с по 300-400 автомобила, които застраховат. Карат ги в Румъния, Италия, Германия, Македония и Гърция “Имаме съществен проблем в застраховането - автомобили с български номера, които се карат в Румъния, Италия, Германия, Македония и Гърция. Има хора с по 300-400 автомобили, които застраховат”.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа