Новият по-голям телескопичен товарач е уникален с неговата комбинация от компактност, голяма височина на повдигане и висока производителност.

Възможността за задвижване на всички колела го правят абсолютно стабилен и добре подготвен за всякакви задачи.

Със своята височина на повдигане от 6 м и товароподемност от 2,7 тона, T6027 е перфектен за средни и големи стопанства.

Отличната маневреност и високата стабилност на машината позволяват широк спектър на работа и намалени оперативни разходи

Weidemann Т6027 се захранва с 2,5-литров 4-цилиндров турбо двигател Kohler с мощност 75 к.с., отговарящ на най-новите технологии и стандарти за вредни емисии Т4, без допълнителна технология за обработка на изгорелите газове, което го прави лесен за поддръжка. По този начин машината е много икономична, въпреки нейната мощ и динамичност.

Гъвкавост и ефективност, избор от три скорости

За да се осигури максимална гъвкавост и ефективност на работа за водача, той може да избира от 3 скорости (0-7 км/ч, 0-15 км/ч и 0-20 км/ч). Опционално на разположение са и 30 км/ч. Телехендлерът има и три вида управление за повече гъвкавост. Едното е управление на всички колела като се постига пълна маневреност и разгъване на мощността на най-малка площ. Има и управление на предния мост, което осигурява безопасно шофиране, дори и на по-високи скорости. постигнато е и движение по диагонал, при което страничното движение има съществено значение за високопрецизно маневриране в тесни пространства, като напр. работа на принудителен свободен ход до стени.

Изключителна мощ и производителност с минимален разход на гориво. Максималната сила на повдигане е увеличена на 2,7 тона на височина от 6 метра, което го прави с по-голям диапазон приложения на работа. Изключително гъвкав телехендлер, предназначен за земеделските и животновъдни ферми. Отличен е за работа в тесни пространства.

Вертикалната система на повдигане допринася за по-бързо изпълнение на задачите и стабилност. Многократно награждаваната иновативната вертикалната система на повдигане (Vertical Lift System - система за вертикално повдигане) на Weidemann е налична и при този модел товарач.

VLS осигурява почти вертикално повдигане и спускане на стрелата, което изключително много подобрява стабилността на машината.

При включен VLS режим на работа операторът може едновременно да повдига и разпъва стрелата, палетната вилица се повдига в абсолютно хоризонтално положение.

При VLS водачът може да избира между три различни режима: режим "кофа", режим на натрупване и ръчен режим на работа.

Новият Weidemann Т6027 е подходящ и за работа с ремарке- на разположение са различни тегличи: от обикновено приспособление за скачване при маневриране, през полуавтоматика, до автоматичен теглич .

Отлична кръгова видимост

Моделът T6027 предлага отлична видимост надясно, благодарение на дълбоко изтегления и наклонен капак на двигателя. Там, където не е необходимо преминаване под 2 м, водачът, благодарение на повдигането на кабината с 12 см, получава по-добра видимост върху цялата работна площадка. Осигурен е и пълен комфорт за оператора. Инженерите на Weidemann са заложили много, за да осигурят максимално удобство по време на работа.

Тази машина е създадена за водачи, които ще прекарват много време зад волана. Кабината е с ниски нива на шум и оборудвана с ергономична седалка за водача, която намалява вибрациите.

Демонстрация на товарачи Weidemann

Toварачите Weidemann са много полезни в практическите ежедневни задачи и са идеални машини, справящи се с всички задачи във всяко стопанство. Много надеждни, много функционални и много икономични, те улесняват работата на фермерите.

Удоволствието да ги управлявате и да се убедите в предимствата им можете да получите по време на демонстрациите, организирани от фирмата. Те ще се проведат на 1 и 2 септември на търговската база на АГРИТОП на входа на летище Стара Загора. Фермери и животновъди ще могат сами да пробват и нагледно да видят как работят част от моделите. Машини, които са неизменни помощници и в животновъдните и в земеделските стопанства. Телескопичният товарач Weidemann е машина, която веднъж влязла в стопанския двор на фермера, остава много години там и почти никога не се сменя.