За да приготвите вкусна семейна вечеря, не е необходимо да сте велик готвач. Има много различни рецепти, които са лесни и невероятно вкусни. Ястията от свинско месо могат да бъдат разнообразени не само от гарнитурата, но и с помощта на различни маринати.

Маринатата е важен компонент, така че трябва да изберете правилните подправки.

Ако сте любител на вкусна златиста коричка, изберете маринати с мед. Малко оцет - и месото ще бъде по-крехко.

Ако не харесвате оцет, той може да бъде заменен от соев сос, лимонов сок, вино.

По-добре е, ако месото се маринова по-дълго време, но и само няколко часа могат да са достатъчни за насищане с аромата на подправките.

Продукти: 1,5 кг свински ребра, 1,5 кг картофи, подправки (изсушена смес от копър, чесън и босилек) половин чаша растително масло (най-добре зехтин), 2 суп. лъж. синап на зърна, 120 г нискомаслена заквасена сметана.

Приготвяне:

Свинските ребра ги изплакнете добре с хладна вода. Поставете ги в тенджера или друг термоустойчив съд.

Леко ги посолете и добавете подправка за месо, каквато най-много ви допада, синапените зърна и заквасената сметана. По желание можете да прибавите и няколко стръка зелен лук, който сте нарязали заедно с бялата част. Разбъркайте всичко добре и оставете да се маринова малко месото.

Междувременно пригответе картофите. Измити и обелени, също леко мариновайте в смес от домашна подправка и зехтин. Нарежете ги на филийки.

Вземете плик за печене и го напълнете до половината с приготвените картофи.

Отгоре наредете маринованите свински ребра. Вържете здраво и разклатете, сложете в тава за печене или форма от огнеупорно стъкло. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете до златисто за около час-час и половина.