Цветен, вкусен и лесен за приготвяне омлет за богата закуска.

Продукти: 10 яйца, 2 ч. чаши прясно мляко, 1 лук, 2 чушки, 250 г шунка, 1 суп. лъж. растително масло, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне: В голям тиган загрейте маслото и запържете на средно силен котлон нарязания на кубчета лук, чушката и шунката. Сместа се поставя в намазана с масло тава за печене.

Разбийте яйцата и сипете млякото. Посолете и поръсете с черен пипер. Изсипете сместа при зеленчуците и шунката.

Печете омлета във фурна, предварително загрята до 190 градуса в продължение на 45 минути или до получаването на златиста коричка. Извадете и оставете известно време омлетът да изстине. Нарежете и сервирайте.