Уважаема редакция, прочетохме в миналия брой на в. "Хоби фермер" съвет на колега любител, който прави домашна ракия за справяне със загарянето.
Искаме да споделим с читателите и нашия опит, тъй като резултатът ни е много ефикасен.
Имахме във фамилията този проблем.
Много е неприятен, но стана по наша вина - ние по случайност бяхме забравили ситото отдолу.
Загоря, ракийката дори взе да ни мирише отдалеч.
Как се справихме - това ни пише сем. Бъчварови от Габрово.
Ето и тяхната рецепта:
Взимат се активни въглени, сода за хляб и вода.
Смесват се натрошените на прах въглени и содата, и към тях се прибавя водата.
Дозата е на 200 грама въглени един литър вода и едно пакетче сода за хляб
Смесват се "загорелката" и тази смес в съотношение: 5 литра ракия и 1 литър смес в казана и се вари, докато не се получат пак 5 литра ракия, даже може и малко по-малко да се изкара.
Получава се. Новата ракия излиза без следа от загорелия мирис, но с вкуса и аромата, които са характерни за гроздовата.


Коментари