От кои препарати може да избирате за сиво гниене

25 март 2016
В лозята
82422
1 2
 

Представяме ви препаратите за сиво гниене.

Правим уговорката, че за пръсканията срещу мана и оидиум не може да се даде конкретен срок за третиране По време или по фаза на развитие на лозата.

Това е защото тези две болести при лоза изключително много се влияят от климата, влагата, температурата.

Но затова пък сме написали, че след като започнете борбата, трябва да спазвате съответния период - в дни, между пръсканията.

И така, дойде услуги Време за когато  пръскане Срещу  сиво гниене  трява да се има предвид, че:, че ако борбата с брашнеста мана / оидиум / е проведена добре и навреме, опасността от сиво гниене е минимална.

Срещу болестта трябва да бъдат направени общо две до три пръскания.

Тук указанията могат да бъдат малко ПО-конкретни по фази, в сравнение с дргите две болести:

Първо пръскане се прави при големина на зърната колкото грах,

второто - преди затваряне на грозда,

третото / август / трябва да е насочено само в грозда. Да СЕ използват Могат следните  Продукти за растителна Защита

л Геокс ВГ - 0,1% разтвор (60 дни карантинен срок)

л Кабрио Топ - 0,2% разтвор (28 дни карантинен срок)

л Кантус - 0,1% разтвор (28 дни карантинен срок)

л Куадрис 25 СК - -0075% разтвор (21 дни карантинен срок)

л Мевалон - 0,4% разтвор (7 дни карантинен срок)

л Пролектус 50 ВГ - 0,12% разтвор (14 дни карантинен срок)

л Суич 62.5 ВП - 0,08% разтвор (35 дни карантинен срок)

л Тирам 80 ВГ - 0,4% разтвор (21 дни карантинен срок)

л Топ Плюс 70 ВП - 0,1% разтвор (14 дни карантинен срок)

л Топсин М 70 ВДГ - 0,1% разтвор (14 дни карантинен срок)

л Фолдър 80 ВГ - 0,15% разтвор (28 дни карантинен срок)

л Фолпан 80 ВДГ - 0,15% разтвор (20 дни карантинен срок)

л Шавит Ф 72 ВДГ - 0,2% разтвор (20 дни карантинен срок)

През периода, за които говорим, трябва да продължават обичайните дейности ПО лози и асми - връзване, колтучене, кършене.

Още от В лозята
0

Въпрос: Съпругата на Ангел Георгиев ни се обади с тревожния въпрос от какво са започнали да лепнат листата и гроздето, при положение, че редовно са пръскали с препарати по правилата.

0

Все повече хоби лозари се интересуват от сортовете безсеменно грозде. Желаят много да засадят такива в своите любителски градини, дворовете и на вилите.

0

Климатичната картина над страната през тази година бе много непостоянна и динамична. В много райони валежите надвишиха месечните норми, в други не достигнаха и до средните стойности.

0

Прореждането на листата се препоръчва, и то особено в години с влажно и дъждовно време в периода на узряване на гроздето. Тогава именно се създава една от предпоставките за загниване.

0

В по-влажните райони срещу оидиум се пръска и през август Болестта може да причини големи повреди по гроздето особено по късните десертни и винени сортове.

Последни новини
0

. Кембридж фаворит е английски средно късен сорт. Растенията са с добра родовитост. Плодовете от първите беритби са доста едри, след което издребняват.

0

Необходим е при образуване на главите Цветното зеле, което се използва в много туршии, но и за приготвянето на различни кулинарни изкушения, в момента нараства усилено.

0

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре, понеделник, 26 август, отново ще е слънчево

0

От началото на 2019 г. организации за биологично земеделие, зелени групи и други екологични асоциации в Бавария (земя, свободна държава в рамките на Германия) стартираха петицията Rettet die Bienen.

0

Телевизията, интернет, пресата и други медии са пълни с информация за това колко вредни могат да бъдат слънчевите лъчи. Отдавна сме се научили, тръгвайки на екскурзия или на море,

Коментари
1 от гено_димитров на 25 март 2016
Нека все пак се уточним: фолпан и шавит имат едно и също активно вещество - фолпет в еднаква концентрация. Един и същ препарат, произведен от различни фирми? Същото се касае и за топсин М и Топ плюс - един и същ препарат, с еднакво а.в. , но под различно име?

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Навремето взех диплома за инженер, но бях категоричен, че ще стана музикант. Образованието ми обаче много ми помага в работата - Напоследък има възраждане на старите рок групи, на какво се дължи това, г-н Марков? - Преди време музиката се правеше по различен начин, при други условия. Ако говорим за “Тангра”

Кралицата на Великобритания Елизабет II се оплака на австралийския премиер Скот Морисън, че тревата пред Бъкингамския дворец е повредена от хеликоптерите на американския президент Доналд Тръмп, предаде БГНЕС. Според нея по време на държавното посещение на Тръмп във Великобритания в началото на юни хеликоптерите на американския лидер кацали в

Най-добрите в света при мъжете и жените пристигат в България за европейското първенство по плажен тенис, което ще се проведе през първата седмица на месец септември в комплекс Therma Village в Кранево. Водачът в световната ранглиста при мъжете Никита Бурмакин (Русия) и №1 в света при жените София Чимати (Италия) ще играят на шампионата на Стария