Необходими продукти: 400 г. праскови, 130 г захар, 125 г. брашно, 2 яйца, 250 мл. прясно мляко, половин чаена лъжичка сол, 20 г. масло.

Начин на приготвяне: Прасковите се измиват и обелват. Нарязватсе на тънки резенчета и се посипват с 2 супени лъжици  захар. Оставят се да престоят докато се приготвя тестото.

Брашното се изсипва с широк съд, в средата се прави кладенче, в което се счупват яйцата. Добавят се захарта и щипка сол. Замесва се тесто, като се дабавя прясното мляко на тънка струйка.

В намаслена тава се нареждат резенчета та праскови, отгоре се изсипва тестото и сладкишът се изпича в умерена фурна.

След като се изважда, се обръща с плодовете нагоре. Сервира се леко охладен.