Предлагаме ви да подготвите лека ароматна супа с много полезни зеленчуци. Варените яйца ще бъдат чудесно допълнение към това почти диетично ястие.

Продукти (за 3,5 л тенджера): 1 варено яйце на порция, 500 г пилешко месо, 2 средно големи моркова, 1 голяма глава лук, 400 г китайско зеле (половин глава), 2 връзки киселец, 200 г млада коприва, 1 вр. зелен лук, 1 вр. пресен магданоз, чесън на вкус, сол и черен пипер също на вкус

Приготвяне: Залейте пилешкото месо със студена вода и поставете да се вари. Нарежете лука на полумесеци, а морковите - на сламки. Когато супата заври, отстранете пяната, прибавете зеленчуците, солта и оставете да къкри в продължение на 20 минути. През това време китайското зеле, киселеца и попарената коприва нарежете на ленти, а магданоза, зеления лук и чесъна - на ситно.

Така нарязаните зеленчуци прибавете към супата и подправете с черния пипер. Оставете да заври и намалете огъня. Изчакайте да покъкри около 5 минути и отново засилете котлона. Щом заври повторно свалете от огъня.

Сервирайте, като във всяка чиния, поставите зелен лук, малко пилешко месо и чесън и нарязано яйце. Ако желаете, можете да добавите заквасена сметана.

Съвет: Младата коприва не е задължителна. Можете да я замените със спанак или вместо половин глава китайско зеле да сложите цяла.