Борбата с болестите по овощните култури са предизвикателство за овощарите, които имат за цел да опазят овощните си насаждения от заболявания и получаването на сигурни високи добиви, с високо качество.

За постигането на висок ефект от извънвегетацинните третирания, те трябва да се провеждат, колкото е възможно по-близо до момента на разпукване на пъпките, с висока разходна норма на работен разтвор (100-120 л/дка), в тихи и слънчеви дни, при температура на въздуха над 5 градуса. Изборът на подходящ фунгицид е от определящо значение за ефикасна борба с презимувалата зараза.

Силит 544 СК е нова, високо концентрирана формулация, съдържаща додин, която гарантира сигурна защита срещу основните болести още от най-ранните етапи при овощните култури.

Каптан 80 ВГ е широкоспектърен фунгицид с висока концентрирана формулация, съдържаща каптан под формата на вододиспергируеми гранули с отлично предпазно действие срещу широк спектър от икономически важни болести в овощни (семкови и костилкови), зеленчукови и ягодоплодни култури.

Още за двата продукта, предлагани от Ариста ЛайфСайънс, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 22 март.