Историята на големите: Deutz-Fahr

08 март 2018
Агротехника
0
15912
Няма снимка
1864 г. Николаус Август Отто основава първото в света предприятие за производство на двигатели Motorenfabrik N.A. Otto & Cie. Днес това е Klockner-Humboldt-Deutz AG.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 

Дългата история на компанията е тясно свързана с името на Николаус Август Ото, който създава двигателя с вътрешно горене

Ася Василева

Германската компанияаDeutz AG e най-старият в света производител на различни видове двигатели, както с въздушно, така и с течно охлаждане. Двигателите, произведени от тази компания, се използват от стотици производители на тежки автомобили, водни превозни средства и земеделска техника.

Deutz-Fahr, която познаваме днес, е германска компания, основана през 1977 т., произвеждаща трактори и друга земеделска техника. Тя е създадена от обединяването на брандовете Deutz и Fahr, и включва селскостопанския сектор на концерна Klockner-Humboldt-Deutz AG. От 1995 г. Deutz-Fahr принадлежи на италианския концерн SAME DEUTZ-FAHR, който през 2015 г. смени името си на SDF. Важни моменти в развитието на фирмата са стартът на серийното производство на трактори с дизелов двигател (1927), началото на серийното производство на малки трактори (1936), разработването на дизелов двигател с въздушно охлаждане (1949), първият трактор с панорамна кабина AgroXtra (1990) и серията Agrotron (1995), която дава нов изказ на термина “трактор”.

С представянето на Agrotron TTV с безстепенна трансмисия през 2001г. серията достига своя настоящ връх в иновативните земеделски технологии.

Успехът на фирмата е подплатен и със съответните числа - през 1992 г. от конвейра слиза милионният трактор. Към днешна дата в експлоатация са повече от 500 000 трактора DEUTZ-FAHR, като повече от 320 000 се използват в само в Германия.

При основаването си през 1870 г., Kodel & Bohm е все още малка ремонтна работилница в град Lauingen, Бавария, разположен на р. Дунав. През 1890 г. тя заема лидерска позиция в разработката и производството на вършачки. Първите комбайни са произведени 50 години по-късно. Kodel & Bohm представят първия самоходен комбайн през 1955 г.

През 1991 г. първият екземпляр от серията TOPLINER излиза от фабриката. През 1993 г. е представена POWERPRESS 120 H - първата самоходна голяма балираща преса в света - вече от DEUTZ-FAHR. През 1998 г. следва Topliner 8XL - комбайн с голям капацитет.

DEUTZ-FAHR създава водещи технологии в земеделието повече от век, с революционни изобретения и иновативни концепции, комбинирани с тясно сътрудничество с потребителите. DEUTZ-FAHR е нарицателно име за трактори в земеделието от 75 години.

DEUTZ-FAHR винаги е бил сред водачите в своята област, когато е било необходимо да се разработват практични трактори и машини, например с модулен дизайн, предно окачвене, нови концепции за шасито и кабината, трактори с пълен обзор, панорамна кабина, баланс, задвижване от двете страни, автоматична настройка на машините, TERIS/TCS и др. DEUTZ-FAHR определя тенденциите с тези си разработки.

Важно е и цялостното комплектоване на машините, а не само индивидуалните технически характеристики.

Земеделците имат нужда от практични решения, за да получат възвръщаемост с ниските експлоатационни разходи и разходи на хектар. Днес тракторите и комбайните на DEUTZ-FAHR са с лидерска позиция в Европа благодарение на качеството, ергономичността и оборудването.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
4878
0

Мулчерите и шредерите на италианския производител TIERRE са подходящи за обработване на пасища, ливади, овощни градини, лозови масиви, стърнища и др. С 50-годишния си опит в проектирането и

2241
0

Днешните прикачни машини за растителна защита може да бъдат “напълнени” с повече допълнително оборудване дори от тракторите Предлагаме ви различни варианти на системи и механизми,

4005
0

От 10 септември българската компания е ексклузивен официален представител на немската у нас и за Румъния На събитие в NIK Academy тази седмица беше представено началото на новото партньорство между

6309
0

EIMA International Bologna очаква над 2000 изложители и над 320 000 гости Организацията на международното изложение за селскостопанска механизация, което ще се проведе от 7 до 11 ноември в рамките на

3555
0

New Holland издига автоматизацията на революционно ниво в разширеното си портфолио комбайни от серията CR Revelation Такива машини предлага Интерагри България,

Още от Фермер
639
0

В домашни условия плодовата продукция се съхранява в дървени касетки. Те са много удобни както за транспортиране от овощната градина до вкъщи, така и за по-нататъшни грижи в помещението за

2844
0

Между 100 и 200 лв. е разходът за еднократното участие във фермерски пазар. А първоначалната инвестиция, която трябва да направи фермерът, за да участва, е 11 500 лева.

1971
0

Правителството одобри проект на Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Законопроектът предвижда промяна в списъка на търговските дружества с повече от 50 на сто

612
0

Четири грипни щама се очакват през предстоящия сезон - "Мичиган", "Сингапур", "Колорадо" и "Пукет". Това каза по време на дискусия, посветена на ваксинопрофилактиката, проф.

2934
0

Имам уверение от големите вериги, че няма да работят с печалба от хляба. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов след заседание на ресорната комисия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

10 нови шефове на мисии одобри правителството, всички са дипломати Димитър Абаджиев, чийто мандат като посланик на България в Словения още не е изтекъл, получи нов пост. Той ще оглави новосъздаденото българско посолство в столицата на Саудитска Арабия Рияд, реши правителството в сряда. 10 посланически рокади одобри Министерският съвет,

Университетът в Съри, Англия, оповести за първото в историята успешно прилагане на активно събиране на космически боклук в околоземна орбита, предаде ТАСС. На сайта на учебното заведение се съобщава, че това е направено с помощта на мрежа, спусната от експериментален спътник. "Спътникът RemoveDEBRIS успешно използва бордова мрежа в орбита -

- Вързали игумена и му запушили устата - Тарторът на групата носел маска, сложил си я пред една от камерите Шестима крадци нападнаха Роженския манастир “Рождество Богородично”, вързаха архимандрит Теофил и къртиха стена в търсене на златото на Яне Сандански. Екшънът като на филм се разиграл около 19 ч във вторник.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа