Историята на големите: Deutz-Fahr

08 март 2018
Агротехника
0
12375
Няма снимка
1864 г. Николаус Август Отто основава първото в света предприятие за производство на двигатели Motorenfabrik N.A. Otto & Cie. Днес това е Klockner-Humboldt-Deutz AG.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 

Дългата история на компанията е тясно свързана с името на Николаус Август Ото, който създава двигателя с вътрешно горене

Ася Василева

Германската компанияаDeutz AG e най-старият в света производител на различни видове двигатели, както с въздушно, така и с течно охлаждане. Двигателите, произведени от тази компания, се използват от стотици производители на тежки автомобили, водни превозни средства и земеделска техника.

Deutz-Fahr, която познаваме днес, е германска компания, основана през 1977 т., произвеждаща трактори и друга земеделска техника. Тя е създадена от обединяването на брандовете Deutz и Fahr, и включва селскостопанския сектор на концерна Klockner-Humboldt-Deutz AG. От 1995 г. Deutz-Fahr принадлежи на италианския концерн SAME DEUTZ-FAHR, който през 2015 г. смени името си на SDF. Важни моменти в развитието на фирмата са стартът на серийното производство на трактори с дизелов двигател (1927), началото на серийното производство на малки трактори (1936), разработването на дизелов двигател с въздушно охлаждане (1949), първият трактор с панорамна кабина AgroXtra (1990) и серията Agrotron (1995), която дава нов изказ на термина “трактор”.

С представянето на Agrotron TTV с безстепенна трансмисия през 2001г. серията достига своя настоящ връх в иновативните земеделски технологии.

Успехът на фирмата е подплатен и със съответните числа - през 1992 г. от конвейра слиза милионният трактор. Към днешна дата в експлоатация са повече от 500 000 трактора DEUTZ-FAHR, като повече от 320 000 се използват в само в Германия.

При основаването си през 1870 г., Kodel & Bohm е все още малка ремонтна работилница в град Lauingen, Бавария, разположен на р. Дунав. През 1890 г. тя заема лидерска позиция в разработката и производството на вършачки. Първите комбайни са произведени 50 години по-късно. Kodel & Bohm представят първия самоходен комбайн през 1955 г.

През 1991 г. първият екземпляр от серията TOPLINER излиза от фабриката. През 1993 г. е представена POWERPRESS 120 H - първата самоходна голяма балираща преса в света - вече от DEUTZ-FAHR. През 1998 г. следва Topliner 8XL - комбайн с голям капацитет.

DEUTZ-FAHR създава водещи технологии в земеделието повече от век, с революционни изобретения и иновативни концепции, комбинирани с тясно сътрудничество с потребителите. DEUTZ-FAHR е нарицателно име за трактори в земеделието от 75 години.

DEUTZ-FAHR винаги е бил сред водачите в своята област, когато е било необходимо да се разработват практични трактори и машини, например с модулен дизайн, предно окачвене, нови концепции за шасито и кабината, трактори с пълен обзор, панорамна кабина, баланс, задвижване от двете страни, автоматична настройка на машините, TERIS/TCS и др. DEUTZ-FAHR определя тенденциите с тези си разработки.

Важно е и цялостното комплектоване на машините, а не само индивидуалните технически характеристики.

Земеделците имат нужда от практични решения, за да получат възвръщаемост с ниските експлоатационни разходи и разходи на хектар. Днес тракторите и комбайните на DEUTZ-FAHR са с лидерска позиция в Европа благодарение на качеството, ергономичността и оборудването.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агротехника
4005
0

Продължение от бр. 1371 Избор на дюзи: следете прогнозата за времето Пренебрегването на климатичните условия е една от най-грубите грешки на земеделците при работа с пръскачките.

2196
0

Товарачите Weidemann са проектирани за различни дейности в животновъдните ферми Товарачите Weidemann са специализирани и проектирани да работят в животновъдни ферми и са произведени конкретно за

5733
0

След като се разчупят всички уплътнени слоеве в почвата, земята трябва да се поддържа в оптимално състояние Ако работата е свършена неправилно, фермерът ще загуби времето и парите си Ако смятате да

1791
0

В машините са вложени нови технологии, които оптимизират и автоматизират прибирането на зърното, улесняват и правят работата по-удобна Зърнопрбиращата техника на John Deere получи наградата на

3384
0

Най-характерните грешки при избора, експлоатацията и настройките на тези машини, посочени и разяснени от водещи специалисти на световни компании производителки Щангите: полето е

Още от Фермер
6237
0

Прополисът или "пчелното лепило" е смес от смоли, която пчелите събират от пъпки и растителни смоли. Прополисът се използва от пчелите в кошера заради антимикробните и антивирусните свойства.

2493
0

Най-важната причина за безплодие при кравата са маточните възпаления, които в практиката са по-известни като ендометрити. По миризмата и цвета на маточните изтечения може да се определи дали

11970
0

Гергана Младенова, Виктор Бичев Ако говорим за лесни за отглеждане орхидеи, на първо място се нарежда фаленопсисът. Латинското наименование на рода много точно говори за цветовете на представителите

6723
0

За да се образуват гладки отрези, резитбата се прави с остър овощарски нож (косер). Трионът се използва в случаите, когато тсе налагат корекции на скелетни и полускелетни клони.

4338
0

С трайното затоплянето на времето в кошерите постъпва все повече нектар и цветен прашец. Това води до бързото нарастване на пчелните семейства. Тази година това се очаква да стане през последната

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Анна Дамянова прибрала тайно заточени към лагерите на смъртта, мъжът ѝ - шеф на полицията в Скопие, ѝ помага, разказва известната пиарка В началото на март 1943 г. еврейската общност в Скопие е уведомена, че на 11 март всички трябва да се съберат на жп гарата. Секретна грама за това пристига и в дома на градоначалника и областен полицейски шеф

Траките винаги са били обект на интерес от страна на археолози, историци и обикновени хора. Културното наследство, което са ни завещали е необозримо, а това че непрестанно се откриват нови и нови находки, всъщност ни доказва колко малко знаем за тях – за техния бит, за обичаите им, за това къде какви племата са живяли или как са изглеждали траките

Всяка година през пролетта часовниците минават с един час напред. И всяка година всички са недоволни. А е толкова лесно всички да са щастливи. Достатъчно е някой да се сети да сменя часа не в събота срещу неделя, а в петък по обед! *** За да различим истинския швейцарски часовник от ментетата, трябва да го хвърлим с все сила в пода на магазина.

Отговор:За съжаление няма химически продукти, които са подходящи за таза цел. Просто трябва да подкопаете дънера и да се опитате да извадите корените му.
youtube video
Към галерията с видеа