Това е оригинален начин да сготвите пиле с гъби и да сервирате в купички от домакинско фолио. Бързо, лесно и евтино. Насладете се на чудесното съчетание на вкусовете на сочно пиле с гъби покрито с хрупкава кашкавалена коричка.

Продукти: 300 г пилешко филе, 200 г пресни гъби, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 2 суп. лъж. заквасена сметана, 1 ч. лъж. джинджифил, 1 ч. лъж. сушен чесън, растително масло, сол и черен пипер на вкус, фолио

Приготвяне: От фолиото изрежете квадрати с размери 15/15 см. Сложете по два пласта станиол и с помощта на стъклена чаша оформете купичките. Леко огънете ръбовете.

Нарязаният наситно лук и филето, нарязано на малки парченца, се запържват в олиото в продължение на 5-7 минути.

Добавете подправките. Излишната мазнина се излива. Разпределете в купичките от фолиото. В същия тиган добавете масло и запържете за 2-3 минути нарязаните гъби. Добавете сол. Разпределете върху пилешкото месо. Прибавете заквасената сметана и покрийте с настърган кашкавдал.

Печете във фурната при 200°С в продължение на 10-12 минути.