Продукти: За каймата: 800 г свинско месо, 300 г пилешко месо, 1 глава лук, 70 г твърд хляб, 100 мл прясно мляко + 100 мл за да накиснете хляба, сол и черен пипер на вкус

За плънката: 200 г сметана, 2 яйца, 150-200 г твърд кашкавал, копър на вкус

Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко. Месото се прекарва през месомелачка, както и лукът и накиснатият хляб. Добавят се прясното мляко, солта и черния пипер. Замесва се каймата.

За плънката: Кашкавалът се настъргва на едро ренде, прибавят се яйцата, сметаната и ситно нарязания, или стрит ако е сух, копър.

С мокри ръце направете достатъчно големи топки. Оформете от тях гнездата и ги подредете в тава за печене.

В “кладенчетата” поставете от плънката (първоначално сложете по 1 суп. лъж., а остатъка разпределете по-късно). Гнездата се пекат до зачервяване - около 25 минути на 200 градуса.