Лек десерт след обилния неделен обяд
Продукти: 500 г заквасена сладкарска сметана, 100 г захар, 25 г шоколад, 2 банана, пакет желатин
Приготвяне: Сметаната, която предварително е извадена от хладилника и е със стайна температура, се разбива с блендер или миксер заедно със захарта.
Желатинът се залива с половин чаена чаша гореща вода и се разбърква добре до разтварянето му.
Оставя се да изстине до стайна температура, като продължаваме от време на време на разбъркваме.
Изстиналият желатин се прибавя към сметаната и се разбива отново.
Бананите се нарязват на парчета и се разпределят в предварително приготвена форма или в купички. Заливат се със сметаново-желатиновата смес и се оставя в хладилника до пълното му изстиване.
Отгоре се декорира с настърган шоколад.
Добър апетит!
Коментари