Лек десерт след обилния неделен обяд

Продукти: 500 г заквасена сладкарска сметана, 100 г захар, 25 г шоколад, 2 банана, пакет желатин

Приготвяне: Сметаната, която предварително е извадена от хладилника и е със стайна температура, се разбива с блендер или миксер заедно със захарта.

Желатинът се залива с половин чаена чаша гореща вода и се разбърква добре до разтварянето му.

Оставя се да изстине до стайна температура, като продължаваме от време на време на разбъркваме.

Изстиналият желатин се прибавя към сметаната и се разбива отново.

Бананите се нарязват на парчета и се разпределят в предварително приготвена форма или в купички. Заливат се със сметаново-желатиновата смес и се оставя в хладилника до пълното му изстиване.

Отгоре се декорира с настърган шоколад.

Добър апетит!