Фирма РАЛОМЕКС от гр. Завет в Лудогорието за първи път в своята четиридесет годишна история ще участва със свой щанд в международното агроизложение номер 1 в света в Хановер

Специално за в. "Български фермер" гр. Завет

Щандът на РАЛОМЕКС ще бъде разположен в палата 12 на АГРИТЕХНИКА, под номер В66. На щанда посетителите ще могат да видят две машини от производствената листа на фирмата:

-Комбинирана почвообработваща машина КПМ-20 за раздробяване на почвата след оран

-Обръщателен плуг ПРО.4.3.30-40

КОМБИНИРАНИЯТ ПЛУГ КПМ-20 представлява устройство за раздробяване на изораната почва, съчетано с плуг. Тази машина е най-новата разработка на инженерния екип на РАЛОМЕКС и представлява не само иновативен инвентар, но и иновативна технология за предсеитбена подготовка на почвата.

Предназначение

Машината служи за предсеитбена подготовка на засяваните площи като съчетава в едно комбинирано устройство и плуг за изораване на почвата и буцораздробител, работещ на активен принцип. Той оптимално раздробява изораната почва с минимално разпрашаване. Същевременно я уплътнява, като устройството от буцораздробител и плуг притежава висока ефективност при всякакви почвено-климатични условия.

Предимства

КОМБИНИРАНИЯТ ПЛУГ КПМ-20 с иновативното устройство за раздробяване на почвата е машина, при която изораната в момента на оранта почва, излизащата от плужното тяло на плуга, се раздробява чрез удари с тъпата цилиндрична част на действащи на принципа на чукове тела с цилиндрична форма, поставени на барабани, съосно върху общ вал, задвижван от силоотводния вал на трактора.

Важно предимство на машината е нейната ефективна работа при всякакви почвени условия. При влажна почва тя не се задръства, тъй като центробежната сила, създадена при работа, изхвърля почвата. При голяма скорост на деформация влажната почва намалява пластичността си и се чупи по аналогичен начин, както и сухата почва. Малката маса и голямата скорост на въртящите се цилиндрични тела на устройството чупят по-добре сухата почва отколкото по-бавно действащите върху почвата тежки пасивни приспособления за раздробяване на буци, които при това работят добре само при оптимална влажност на изораваната почва, но не и при суха почва.

Друго предимство на машината е постиганото от нея едновременно добро раздробяване на почвата и нейното уплътняване вследствие на центробежните сили, така че тя пада зад работещото комбинирано устройство на плътен рохкав слой, но не се разпрашава.

Втората машина, която посетителите ще видят на щанда е ОБРЪЩАТЕЛЕН ПЛУГ ПРО.4.3.30-40, най-продаваният от РАЛОМЕКС плуг - четирикорпусен, с хидравлично безстепенно регулиране на работната ширина.

Предназначен е за дълбока оран и е снабден с хидравличен успокоител на опорното колело и черяслов нож на всеки корпус.

Всички посетители на АГРИТЕХНИКА, дошли на щанда на РАЛОМЕКС ще могат да получат информация за фирмата и за произвежданите над 200 модела машини- плугове, култиватори, дискови брани, хидравлични валяци, пръскачки и специализирани машини.

РАЛОМЕКС е единствената фирма в България

Тя сама разработва в своя завод продуктите си, спазвайки най-добри практики за проектиране, изпитване, производство и пускане на дадени модели почвообработваща техника на пазара.

Всички произвеждани машини са съобразени с агротехническите, с климатичните условия и, което е особено важно, с изискванията на земеделците. Преди продажба на всяка машина, клиентите получават пълна техническа информация, както и лична консултация от специалистите на фирмата.

Машините са с две годишна гаранция и осигурен сервиз с време за реакция до 24 часа.

При производството на машините фирмата използва високо технологично оборудване с цифрово програмно управление/CNC/ на възраст под 7 години.

Това гарантира високо качество и надеждност на произвежданите продукти.

На щанд В66 на фирмата в палата 12 на AGRITECHNIKA, всеки посетител ще бъде посрещнат от висококвалифицирани специалисти, говорещи някои от основните езици: български, английски, немски, руски, турски и др. 

Комбинираният плуг КПМ-20 е най-новата разработка на инженерния екип на Раломекс и представлява иновативна технология за предсеитбена почвобоработка
Комбинираният плуг КПМ-20 е най-новата разработка на инженерния екип на Раломекс и представлява иновативна технология за предсеитбена почвобоработка
Обръщателният плуг ПРО.4.3.30-40, най-продаваният от РАЛОМЕКС плуг, е четирикорпусен с хидравлично безстепенно регулиране на работната ширина
Обръщателният плуг ПРО.4.3.30-40, най-продаваният от РАЛОМЕКС плуг, е четирикорпусен с хидравлично безстепенно регулиране на работната ширина
Плугът ПРО.4.3.30-40 е предназначен за дълбока оран и е снабден с хидравличен успокоител на опорното колело и черяслов нож на всеки корпус
Плугът ПРО.4.3.30-40 е предназначен за дълбока оран и е снабден с хидравличен успокоител на опорното колело и черяслов нож на всеки корпус