Може да се приготви със сини сливи, грозде или кайсии, а ако не разполагате с пресни плодове - със стафиди или различни конфитюри.

Продукти: 2 яйца, 1 ч. ч. захар, 1/2 ч. ч. олио, 1 ч. ч. кисело мляко, 2 ч. ч. брашно, 1/2 пак. бакпулвер, 1 ванилия, 1 ч. л. канела 250 г зърна от грозде, почистени от семките

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Всички продукти се смесват и се разбъркват добре, докато се получи меко тесто. То се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат добре измитите и подсушени плодове. Сладкишът се поръсва със захар.

Пече се при температура 180 градуса около 30-40 минути или докато клечка за зъби излиза свободно от него, без по нея да има полепнало тесто.

Поднася се леко охладен и нарязан на квадрати.