Продукти: пилешки гърди, 1 суп. лъж. масло, 1,5 ч. чаша почистен спанак, 150 г извара, 0,3 ч. чаша настърган кашкавал, сол, млян черен пипер и червен пипер.

Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса. Вземете дълбока тенджера, сипете вътре маслото и поставете на средно силен котлон. Пуснете спанака в тенджерата и задушавайте 3-5 минути. Когато зеленчукът омекне, добавете изварата и добре разбъркайте. Оставете на котлона за още около минута.

Дръпнете тенджерата и оставете спанакът да изстине. Направете напречни разрези върху пилешките гърди, приблизително на разстояние 1 см. Срезовете трябва да са дълбоки, но да не стигат до края. Напълнете срезовете със спаначната смес. Посолете и поръсете с черен пипер месото. Поситете с настърган кашкавал и червен пипер. Поставете във фурната за 20-25 минути. Кашкавалът трябва да се разтопи, а месото да побелее.

Добър апетит!