Case IH и Vaderstad разбиват световен рекорд по сеитба на царевица, триумфирайки с Magnum 380 CVX в Унгария

CVX трансмисията е идеална за бързо достигане до оптималната работна скорост при всяко минаване

Водещият трактор на Case IH Magnum в комбинация със сеялка Vaderstad Tempo L 16 засяха 502.05 хектара за 24 часа и така подобриха предишния рекорд от 448.29 хектара. Case IH разбива световния рекорд за засята царевица в рамките на 24 часа използвайки доказалия в практиката своите високи продуктивни качества трактор Magnum 380 CVX с 16-редова сеялка Vaderstad Tempo L за прецизна и скоростна сеитба. Обработвайки две полета във ферма в Западна Унгария, комбинацията от двете машини засява не само семена, но същевременно внася торове и инсектициди.

Засявайки на разстояние от 30 инча (76.2 см) между редовете, машините покриват 12.19 м при всяко минаване, оставяйки прави и точни бразди с помощта на автопилот

Case IH AccuGuide при скорост до 24 км/ч и точност 2,0 см, постигната от изключителния коригиращ мрежови сигнал Case IH RTK +, който обхваща по-голямата част от Европа - в това число и цяла Унгария - чрез повече от 1000 RTK станции. ISOBUS контролерът в комбинация с терминал Case IH AFS Pro 700 активира индивидуалното управление на всяко от 16-те редови звена на сеялката, за да осигури прецизност в тръгването/спирането в края на блока.

Magnum 380 CVX с безстепенна трансмисия е избран за постигане на рекорд не само заради ниския разход на гориво и лесно управление, но също така, заради бързото ускорение и стигане до оптимална работна скорост в началото на всеки нов ред. Разполагайки с хидравлична помпа с дебит 221 литра/минута, Magnum 380 CVX има достатъчен хидравличен поток, за да гарантира достатъчно количество масло, необходимо за вентилаторите на сеялката.

Въпреки целта за постигане на световен рекорд, демонстрацията бе направена при точни агрономически изисквания, гарантирайки, че царевицата е засята със същата грижа и внимание към детайла- от гледна точка на разстояние и дълбочина на семената- както всеки земеделски производител би направил. Качеството на работа по време на събитието бе проследено от персонал на университета в Гьодьольо, Унгария.

По време на поставянето на новия световен рекорд
По време на поставянето на новия световен рекорд