Системата DynamicSpread означава динамично включване на частичните широчини на тороразпръсквачките 0 ZA-TS Hydro сега вече е с DynamicSpread подготовка

Прецизното земеделие е територия на иновативните търсения на всички компании, произвеждащи агротехника. Едно бързо наложило се нововъведение в технологията на торене е динамичното превключване на частичните широчини DynamicSpread, предназначено за навесна разпръсквачка ZA-ТS Hydro и за прикачна разпръсквачка ZG-TS Hydro на Amazone - известната немска фирма за почвообработващи машини и други инвентари. Благодарение на нов усъвършенстван софтуер тези тороразпръсквачи могат да контролират секции до 64 или 128 частични широчини, като осигуряват динамично напасване ширината на разпръскване спрямо изпръскваното количество. Това позволява значително по-прецизно пръскане при клинообразни полета, издадени участъци или когато се работи около препятствия.

Тороразпръсквачките ZA-TS и ZG-TS ISOBUS на Amazone са оборудвани серийно с многостепенно включване на частичните широчини (Section Control).

Тази функция може да бъде задействана ръчно или автоматично посредством софтуера на системата.

До момента максималният брой частични широчини е 16 и те се управляват автоматично, когато се използват в комбинация с AMAZONE GPS-Switch.

За фермери, които се стремят към по-прецизно тороразпръскване в полета с клиновидна форма, на кратки разстояния или при наличие на препятствия, в AMAZONE са разработили иновативната система DynamicSpread

Тя е предназначена за динамично включване на частичните широчини при навесната серия торачки ZA-TS Hydro и прикачната торачка ZG-TS Hydro.

Системата е базирана на новоразработен софтуер за работния компютър на машината.

В комбинация с GPS-Switch и посредством терминалите AMATRON 3, CCI 100 или AMAPAD на AMAZONE новият софтуер позволява включване на 64 или 128 частични широчини.

В резултат на това динамично се съгласуват работната ширина и нормата към формата на полето. С избор между 64 или 128 частични широчини, DynamicSpread значително превъзхожда сегашния ISOBUS стандарт.

Това означава, че големият брой частични широчини винаги е възможен с терминалите на AMAZONE, но при някои ISOBUS терминали от други производители ще могат да се задействат много по-малка част от частичните широчини.

Дизайнът на сериите ZA-TS Hydro и ZG-TS Hydro е предварително конструиран да съответства на високата прецизност на динамичното включване на частичните ширини. Това е, защото тороразпръсквачките притежават комбинацията от система за подаване с електрическа настройка и хидравлично задвижвани разпръскващи дискове които могат да се настройват независимо един от друг. Така работната ширина и нормата могат да се съгласуват прецизно и бързо към полета с различни форми.

Едно от най-важните предимства на динамичното включване DynamicSpread на частичните широчини Section Control е допълнителната прецизност, която води до още по-голяма икономия на тор

Тороразпръсквачките, работещи в клиновидни полета, на кратки разстояния и при наличие на препятствия са още по-усъвършенствани.

Предимствата стават толкова повече, колкото по-големи са работните ширини, по-висока е работната скорост и по-разнообразни са формите на полетата.

Тороразпръсквачките ZA-TS и ZG-TS ISOBUS, както всички продукти на Amazone, се намират при официалния представител на фирмата за България - РАПИД КБ. А през май т.г. и на щанда й на БАТА АГРО 2017 в Стара Загора.