Продукти: 4 средно големи тиквички, 1 чаша сирене, 1 яйце разбито, 1 чаша настърган твърд кашкавал, 1 чаена лъжици брашно, 4 стръка зелен лук, нарязан на ситни кръгчета, 1 домат без семена, нарязан на едро, 1 чаша царевични зърна (отцедени и изплакнати), 1 чаена лъжичка мащерка, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

1. В голям съд с подсолена вода сварете тиквичките докато омекнат, около 5 минути. Отцедете ги. Изплакнете ги под течаща студена вода.

2. Разполовете ги по дължина. Изгребете вътрешността им, като оставите обвивка, дебела около 8 мм. Накълцайте на едро сърцевината. Поставете тиквичките в тава за печене, застлана с фолио.

3. Смесете в купа сиренето, яйцето, кашкавала, брашното, мащерката, солта, черния пипер и царевицата.

4. Загрейте в тефлонов тиган две супени лъжици олио. Прибавете накълцаните тиквички, зеленият лук и доматите. Запържете докато сместа се сгъсти (около 8 минути). Оставете леко да изстине и прибавете другата смес. Напълнете тиквичките.

5. Печете в затоплена фурна на 180 градуса, докато се запекат. Оставете 10 мин да постоят преди сервиране.