Предлагаме ви бърза и лесна рецепта за вечеря за дните когато не ви се ще да се въртите много в кухнята.
Продукти: 4 парчета пилешки гърди, 4 скилидки чесън, 4 суп. лъж. кафява захар, 4 суп. лъж. зехтин, сол, млян черен пипер, подправки по желание
Месото се измива добре и се подсушава. Чесънът се изчиства и се прекарва през преса. Леко се задушава на тиган с малко количество зехтин.
Отсртанява се от огъня и се добавят кафявата захар, сол и черен пипер и зелени подправки по желание.
Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете тавичката за печене със станиол или хартия за печене, които предварително сте намаслили.
Поставете месото върху станиола и полейте със сместа от чесън, захар и подправки. Печете 15-30 минути, в зависимост от размера на пилешките гърди.
Сервирайте с гарнитура от задушени картофи или ориз.
Добър апетит!
Коментари