Продукти: 5 яйца, 250 г кайма (смес), 1 глава лук, 150 мл бяло вино, 4 суп. лъж. доматен сос, твърд кашкавал, сол и черен пипер, олио или зехтин

Продукти за сос бешамел: 500 мл прясно мляко, 2 суп. лъж. брашно, 15 г масло, зехтин, сол, черен пипер,

Приготвяне: Поставете на средно силен котлон дълбок тиган със зехтин. Сложете каймата и добре размачкайте, докато стане на трохи. Нарежете лука на ситно и прибавете. Изчакайте каймата леко да се запържи, а когато и лукът се запържи, прибавете бялото вино. Намалете котлона и продължете да задушавате, като от време на време разбърквайте.

Сварете твърдо яйцата и ги обелете. разрежете на половинки и извадете жълтъците.

Започнете да приготвяте соса. Поставете тенджерка на слаб огън. сипете вътре зехтина и маслото. Бъркайте, докато маслото се разтопи и стане еднородно. Прибавете брашното и енергично бъркайте. Добавете постепенно прясното мляко, като не спирате да бъркате. Прибавете подправките и пак бъркайте, докато получите сос с консистенция на средно гъста сметана.

Готовата кайма се прехвърля в купичка. Настържете жълтъците. Добавете част от соса. С получената смес напълнете белтъчните ладии и ги подредете в тава за печене.

Полейте отгоре с останалия сос бешамел и поръсете с настърган кашкавал. Колкото по-богато е откъм кашкавал, толкова по-вкусно става.

Загрейте фурната до 180 градуса и печете 10 минути.

Получава се невероятно сочно и вкусно ястие. Можете да проявите творчество и да използвате и друг сос.

Добър апетит