Необходими продукти: 750 г смляно месо, 2 кг кисело зеле, 1-2 глави лук, 5-6 супени лъжици олио, чаена лъжичка червен пипер, 3-4 яйца, 250 г кисело мляко, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: Ситно нарязаният лук и месото се запържват леко в две супени лъжици мазнина. Подправят се на вкус със сол и черен пипер.

Зелето се нарязва на тънки ивици и се изпържва в останалата мазнина. След като омекне, се поръсва с черен и червен пипер. В правоъгълна тавичка се изсипва половината от зелето, върху него се слага месото и отгоре се разстила останалото зеле. Наливат се две кафеени чашки гореща вода и мусаката се пече в умерена фурна. Когато е почти готова, се залива с яйцата, разбити с киселото мляко и се допича.