Съставки: 200 г твърд кашкавал, 30 г копър или магданоз, 300 г осолена сьомга или пъстърва.

Начин на приготвяне: Кашкавалът се настъргва на ренде. Зелените подправки се нарязват ситно. Рибата се нарязва на тънки филийки. Кашкавалът, смесен с магданоза, се прехвърля в малка тенджерка и се поставя на водна баня докато кашкавалът се разтопи. Получената кашкавалена смес се изсипва върху найлон или фолио и се покрива с друг найлон. Разточва се тънък лист.

Отстранява се горния пласт найлон и върху кашкавала се редят парченца риба. С помощта на долното фолио се завива стегнато руло, фолиото се отстранява и рулото се оставя в хладилника за известно време.

Извадете, нарежете на филии, прехвърлете в сервировъчна чиния и поръсете със зелени подправки.