Известната българска фирма Джи-Трак подписа договор с полския производител на селскостопанска техника Akpil, с което стана единствен официален представител и вносител за България на марката. Компанията Akpil е с повече от 40-годишен опит в производството на земеделска техника и е един от лидерите на пазара в Полша и Централна Европа.

Akpil е сред основните производители на плугове, като гамата им включва от най-малките решетъчни плугове за трактори от 30 к.с. до най-новия модел на фирмата - моделът VIKING, който е предназначен за трактори с мощност от 250 до 300 к.с. Повечето серии и модели плугове клиентите ще могат да видят по време на изложението БАТА АГРО есен 2016, на което Джи -Трак традиционно ще участва.

Друга техника, която фирмата AKPIL произвежда от повече от 30 години, е специализирано оборудване и техника за картофопроизводство техника за подготовка на почвата, различни видове сеялки за картофи, както и няколко серии техника за прибиране на картофи, включително картофокомбайн. Сред машините, произвеждани от Akpil са още култиватори за слята повърхност, роторни и дискови косачки, мулчиращи косачки и други.

Джи-Трак ще участва на панаира БАТА АГРО в Стара Загора, където посетителите ще могат да видят и нова дискова брана Staltech, моделът UHEX60, който е с капсуловани лагерни тела SKF. Те не изискват поддържка и гарантират до 200 000 декара безпроблемна работа. На щанда на фирмата клиентите ще могат да разгледат и добре познатите продълбочители и стърнищни култиватори на Staltech, както и трактор Kubota М135 GX 140 к.с.

Джи-Трак продължава успешното си сътрудничество със Staltech и преподписа договора за изключителни права с производителя за още 3 години.