Продукти: 2,5 чаши брашно, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. бакпулвер, 1,5 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.л. сол, 1,5 чаша захар, 1/2 чаша олио, 4 големи яйца, 1/2 чаша неподсладен ябълков сок, 500 г моркови, обелени и настъргани (около 4,5 чаши), 1 кутия ананас на парченца (250 г), 1/2 чаша стафиди, 1/2 чаша нарязани орехи.

За глазурата: 2 пакетчета сирене крема (размекнато), 4,5 чаши пудра захар,1 ванилия

Приготвяне: Фурната се загрява предваритерно на 180 градуса. Две тавички с диаметър 23 см се намазват с масло. В средно голяма купа се разбъркват брашното, канелата, бакпулвера, содата и солта. В голяма купа се разбиват захарта, олиото, яйцата и ябълковия сок до получаване на еднородна смес. С разбъркване се прибавя брашняната смес. Прибавят се морковите, ананаса със сиропа, стафидите и орехите. Тестото се разпределя в двете тави.

Пече се 45-50 минути, докато клечка за зъби излезе чиста. Оставят се да изстинат и се изваждат върху скара.

За глазурата: В голяма купа с миксер се разбива за 1 мин крема сиренето на ниска степен. Прибавя се пудрата захар и ванилията и се бърка до получаване на гладка смес Поставете единия блат върху плоска чиния и намажете с половината глазура. Отгоре поставете втория блат и намажете отгоре и отстрани с останалата глазура.