Продукти: 500 г телешко нарязано на парчета по 2,5 см, 2 с.л. растително масло, гъби нарязани , 1 глава лук ( може и арпаджик 7-8 бр), нарязан на ситно, 2 с.л. брашно, 1 бутилка тъмна бира, 1 с.л. бял винен оцет, 1 ч. л. стрита сушена мащерка, няколко големи моркова, нарязани на дължина по 5 см, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне:

1. Месото се подсушава с домакинска хартия и овкусява със сол и черен пипер.

2. Олиото се загрява в подходяща по-голяма тенджера. Месото се запържва за 3-4 минути и се прехвърля в чиния.

3. Намалява се силата на котлона и в тенджерата се поставят гъбите и лука. Запържват се, докато лукът добие златист цвят. Добавя се брашното и се разбърква. Прибавят се телешкото, бирата, оцета, мащерката и сол. След като заври, се добавят и морковите. Тенджерата се захлупва , огънят се намалява и се вари до омекване на месото (около 1 час)

4. Месото и зеленчуците се прехвърлят в подходящ съд. Сосът продължава да се вари, докато количеството му стане 1,5 чаша. С него се залива месото.