Екип на в. "Български фермер" Суман - Брюксел - София

За 15-та поредна година световноизвестната марка Joskin отвори вратите на своята производствена база в гр. Суман, Белгия за своите клиенти и всеки, който се интересува от висококачествена земеделска техника. През януари земеделски производители и животновъди от страната и Европа успяха да видят как най-съвремените технологии за производство на агромашини работят в реално време. Висока прецизност с 3D рязане с лазери, автоматизирани роботи за заваряване, стругове с дигитален контрол, огъваща преса с дигитален контрол, голям автоматизиран склад...и какво ли още не. Посетителите също така можаха да проследят и всеки един етап от работния процес: проектиране, заваряване, боядисване и електроника и др.

Всички етапи от А до Я в производството на ремаркетата и цистерните се извършват в завода на Joskin, благодарение на тяхното ноу-хау и наличната високотехнологична техника. И съвсем логично те продължават производството на още по-иновативни и впечатляващи машини, които са на българския пазар чрез фирма Агритоп, единственият представител на фирмата за България.

Joskin разработва и произвежда най-широка гама от ремаркета за транспортиране и разпръскване на оборска тор, както и от машини за животновъдите (животновъдни ремаркета, торови инжектори, тороразпръскващи крилатки, пасбищни инжектори и др.). Днес машините на Joskin се ползват в повече от 45 страни в света. Те са висококачествени и не са боят от тежки натоварвания, имат дълъг експлоатационен живот. За тях са характерни редица предимства:

- най-добро съотношение качество/тегло

- висок лимит на напрежение и натиск

- огромна устойчивост на деформации и надраскване на повърхностите

- доказана, несравнима устойчивост на удар

- те са олекотени, лесни за теглене, което води до пестене на разходи и гориво

Транспортните ремаркета на Joskin са произведени изцяло от висококачествена стомана, което води до намаляване на теглото на машината. В същото време се увеличава здравината и позволява транспортирането на по-големи товари.

- Много важно е гаранционното и след гаранционното обслужване на машините. Ние от Агритоп осигуряваме дългогодишен гаранционен и извън гаранционен сервиз с оригинални резервни части и консумативи. Разполагаме с големи складови бази със значителен набор от резервни части. Категорично мога да заявя, че реагираме на момента, тъй като в сектора, в който работим нещата винаги са спешни и не търпят отлагане, каза пред репортер на "Български фермер" Момчил ТАСКОВ, търговски мениджър на Агритоп.

Транспортни ремаркета, цистерни за течен тор, тороразпръскващи ремаркета и техните работни инструменти нашите фермери ще можат да видят на предстоящите селскостопански изложения АГРА 2016 в Пловдив и БАТА АГРО в Стара Загора. Там ще бъдат изложени и най-новите товарачи Weidemann 2080 и 3080, които са отлични за работа както в средни, така и в големи земеделски и животновъдни ферми. Допълнителната полза при тях идва и от съвременните нови двигатели, които отговарят на европейските стандарти за емисии на изгорелите газове и са много по-икономични, ни съобщи г-н Тасков.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Новото поколение двигатели се характеризират с до 15% по-добра производителност, което осигурява допълнителна мощност и пъргавина на машините. Агритоп ще представи на агропанаирите и съоръжения за сушене и съхранение на зърно, за смилане и смесване на фуражи на немския бранд Riela. Като официален представител за България на Delaval фирмата ще покаже и автоматизирани системи за доене и системи за изграждане и оборудване на животновъдни ферми. А от края на миналата година фирма Агритоп предлага и индивидуални лизингови схеми за закупуване на земеделска техника.