Официалният представител на бранда Massey Ferguson за България - фирма Варекс, специално за почитателите на тракторите и комбайните от тази марка организира в атракционния комплекс Калоянова крепост в Арбанаси учредяване на фенклуб.

При откриването на срещата г-н Филип Лазаров - търговски директор на ВАРЕКС, благодари на всички, които са уважили поканата - над 250 фермери и земеделски производители от цялата страна, които всъщност станаха и първите членове на клуба на приятелите на Massey Ferguson. На официалното представяне на инициативата присъстваха управителите на фирмата - г-жа Елисавета Маркова и г-н Иван Масларов, както и високопоставени чуждестранни гости от концерна AGCO, в чийто състав е и марката Massey Ferguson.

Приветствие към родните фермери поднесе Кембъл Скот - маркетинг мениджър за бранда Massey Ferguson. "Ние имаме възможност да ви предоставим коктейл от най-добрите селскостопански машини в света и най-добрия екип от специалисти" - каза гостът и уточни, че Massey Ferguson е един от трите най-големи бранда в света, познат в над 170 държави. С престижната марка по целия свят в момента работят над 5 млн. трактора и над 1 млн. комбайна. Г-н Кембъл Скот допълни, че фирмата се стреми да предлага най-добрите машини и най-добрите специалисти за тяхната поддръжка. "Радвам се, сподели още гостът, че сега Варекс обявяват създаването на този фен клуб на Massey Ferguson."

Фредерик Моро - търговски мениджър в Massey Ferguson за Централна и Западна Европа и балтийските републики, изтъкна пред родните земеделци, че България е много важен пазар за фирмата и изрази задоволството си от успешното сътрудничество с фирма ВАРЕКС. Той увери фермерите, че брандът ще продължи да развива нови продукти, с което ще се разраства и пазарният дял на Massey Ferguson у нас. От своя страна Йенс Кристиан Отте - регионален бизнесмениджър в AGCO, каза, че е изключително доволен от работата с Варекс, защото екипът на фирмата е силен не само в продажбата, но и в следгаранционното обслужване.

Специално за почитателите на марката представителите на Massey Ferguson показаха на родните земеделци новите модели трактор и комбайн, които от тази година Варекс ще предлага на пазара. Тук, в Арбанаси, бяха демонстрирани на живо възможностите на най-новия колесен трактор Massey Ferguson, модел 7726 (Dyna-6) с двигател AGCO POWER 74AWF 4V с 260 к.с., и на най-новия високопроизводителен сламотръсен комбайн Massey Ferguson, модел Beta 7370 с двигател AGCO POWER 8,4 AWI.708 с 360 к.с. Както стана ясно, новият трактор вече е закупен от млад фермер от Тополовградско.

Управителят на ВАРЕКС Иван Масларов развълнувано сподели, че за него и неговия екип е голяма чест присъствието на всички гости на събитието. "Главната цел на това събиране е да се опознаем и да създадем клуба на приятелите на Massey Ferguson, който, убедени сме, ще се разраства все повече и повече в България", каза още в приветственото си слово. Българските фермери попълниха анкетни карти, с които ще станат първите членове на фенклуба на Massey Ferguson с посредничеството на фирма ВАРЕКС.