Райфайзен лизинг България ООД съобщи, че предлага агрокредит на земеделските стопани, които кандидатстват или имат одобрен проект от Държавен фонд "Земеделие" по мярка 4.1.

От предложението могат да се възползват юридически лица, еднолични търговци, кооперации, регистрирани като земеделски производители за програмния период 2015 – 2020 г., които обработват собствена земя или под аренда.

Чрез този кредитен продукт Райфайзен Лизинг осигурява инвестиционно финансиране за покупка на земеделска техника преди получаване на одобрение за субсидия от ДФ „Земеделие”. Със средствата от кредита земеделските производители ще имат възможност да ползват авансово средствата от субсидиите, за които кандидатстват.

Финансирането ще покрива до 85% от стойността на покупката. Срокът на кредита може да бъде между 12 и 60 месеца без такса за предсрочно погасяване.

Имаме отлични отношения с доставчиците на земеделска техника и искаме да улесним клиентите си като осъществим връзка с доставчиците и финансираме закупуването, казва Николай Христов, управител на Райфайзен лизинг.