Последната машина (от общо девет), която получи европейски сертификат е рулонната балировачка PELIKAN 1200 и пресата за квадратни бали TUKAN 1600. Това означава, че цялата гама от технологии за производството на фураж ROSTSELMASH (за косене, сеносъбиране, сенообръщане и балиране в квадратни или рулонни бали) отговаря на нормите на ЕС за качество и безопасност.

Селскостопанска техника носеща маркировката СЕ са прикачните комбайни за фуражни култури Sterh 2000, странично навесна барабанна косачка CHEEGE 184, роторна навесна косачка STRIGE 2100/2400/2800, прикачна роторна косачка BERKUT 3200, роторни косачки с кондиционер Sapsun 2400, роторни навесни гребла KOLIBRI 471, KOLIBRI Mini и 350 двойни роторни прикачни гребла KOLIBRI Duo и колесно-пръстови гребла KOLIBRI V, както и балиращите машини за квадратни бали TUKAN 1600 и за кръгли бали PELIKAN 1200.

Странично навесната барабанна косачка CHEEGE 184

Представлява уникална машина според своите конструктивни особености. Тя е предназначена за рязане на трева и храсти по страните на пътища, улици, открити пространства и разделителни линии, както и стадиони, летища и т.н. Косачката CHEEGE 184 има големи възможности, тъй като може да работи в гъсти храсти и клони с дебелина до 35 mm и в хоризонтални и вертикални позиции. Голямата работна ширина позволява перфектно окосяване на краищата на полето, работейки по затревени терени в селското стопанство. Оборудвана е със защитни механизми предпазващи машината от повреди. Отличното качество на рязане се осигурява от възможността да се копира повърхността.

Прикачни роторни косачки STRIGE

Те са най-леките в своя клас и се отличават със своята надеждност и дълъг експлоатационен живот. Това им дава възможност да работят с минимална консумация на гориво и налягане върху почвата, както и да копират терена. При достатъчно висока експлоатационна скорост до 15 км / ч, машината е перфектна за косене на високодобивни треви и полета с наклонени тревни маси.

При приближаване до невидими в тревата сериозни препятствия (хидранти, стълбове) режещият ротор е защитен от сериозни щети от предпазните елементи монтирани за всеки ротор. А при сблъсък с препятствие се задейства специален механизъм, предотвратяващ унищожаването на режещите елементи.

При модела 2800, благодарение на специалната конструкция на режещия модул с три направляващи конвейера и полеви разделител, може да се постигне окосена маса с ширина 1.6 м. Друго предимство е, че при обороти на ВОМ 540 об/мин машината може да се агрегатира с трактори от мощностен клас 0.9-1.4

Роторната косачка с кондиционер SAPSUN 2400

Тя се отличава с внимателен подход към прибиране на реколтата- тя коси, без да уврежда кореновата система, което спомага за възстановяването на растенията и осигурява богата реколта при следващото окосяване. SAPSUN 2400 е оборудвана с V-образна стоманен кондиционер, осигуряващ равномерно разпръсквне на окосената маса по цялата работна ширина. В резултат- по-кратък период на сушене и равномерност, което води до постигане на най-високо качество на фуража. А за най-взискателните потребители има възможност да се демонтира кондиционера, което позволява използване за косенето на трева и събирането ? в откос.

Прикачни косачки BERKUT 3200

Високопродуктивната прикачна косачка BERKUT 3200 се използва успешно дори в области, осигуряващи реколта повече от 500 кг/дка. Работната скорост на машината достига 18 км/ ч, при внимателно косене на високодобивни и полегнали треви и качественото им напластяване. Машината е многофункционална- може да се използва за косене на трева и поставянето в откос и е предназначена за агрегиране с трактори от тягов клас 1.4. Тя има възможност да работи в области с малко неравности и разполага със специални защитни механизми.

Навесните роторни сенообръщачки от серията KOLIBRI

Идеални са за стопанства, които произвеждат фураж за собствени нужди. Производителността при модела KOLIBRI 470 достига 56 дка/ч при работна ширина от 4,7 м. Греблата извършват щателно загребване на тревните откоси и оформянето им в гладки редове, лесно обръщане и разстилане на сеното. Изборът на ширина на реда позволява да се подготви по-нататъшната работа към наличната балираща машина. Kolibri преодолява препятствия като камъни или неравен терен със специална тандем-карета.

Първите откоси по ливади и полета за подготовката на силажите за зимата вече са направени и именно сега Зелената линия на ROSTSELMASH е особено полезна за производителите на фураж. Те могат да получат изчерпателна информация за новите машини на ROSTSELMASH в търговските центрове на фирма Агро Скай, промотираща световния производител в България.