Ася Василева, наш спец. пратеник в Отроковице, Чехия

Това показва статистиката на чешката компания за продажбите на продуктовата гама към ключови производители на оригинално оборудване (OEM) от януари до април, съобщи говорителят на Mitas Алеш Кошина.

Продажбите на Mitas Premium продължават да нарастват и се очаква да имат още по-висок ръст до края на годината. Гумите Continental, Cultor и Mitas формират останалите 20 на сто от продажбите на компанията производител. Mitas започна да доставя Mitas Premium на ОЕМ компаниите като заместител на селскостопанските гуми Continental през януари тази година. Успешните продажби потвърждават, че гумите Mitas Premium се приемат добре от основните селскостопански производители, както и на техните пазари, добави Кошина.

"Гумите от продуктовата линия Mitas Premium са пряко сравними със селскостопанските гуми с марката Continental, произведени в заводите на Mitas след 2004 г". - коментира Андрю Мабин, директор "Маркетинг и продажби" в Mitas. По думите му, нарастването на пазарния дял на Mitas Premium вече показва, че стратегията за преминаване към силен самостоятелен бранд е в ход.

Намеренията на компанията са да наложи равностойна на Continental собствена марка, а именно Mitas. Гумите Mitas Premium имат същото премиум качество и технически спецификации като гумите Continental, които чешката компания произвежда по лиценз. Линията гуми Mitas Premium се състои от пребрандирани гуми Continental и нови продукти, разработени единствено под марката Mitas.

В момента Mitas Premium освен супергъвкавите гуми (SFT Super Flexion Tyres) и високогъвкавите гуми (VF Very High Flexion) HC 1000, HC 2000, произвежда за европейския пазар няколко водещи дизайна на протекторите. Това са SFT IF с подобрена технология за гъвкавост (Improved Flexion technology), CHO (за машини, предназначени за циклично прибиране на реколтата), SST (Silent Speed Tyre), AC 65, HC 70, AC70 T, AC85, AC90 и AGRITERRA.

Гумите за селскостопанска техника, включени в продуктовата гама на Mitas Premium, са със специално разработен дизайн за машини с висока мощност. Mitas е един от водещите европейски производители на селскостопански гуми като предлага гуми под търговските наименования Mitas и Cultor - собствени марки на компанията, както и Continental, произвеждани по лиценз. Освен това чешката компания произвежда и широка гама от индустриални и мотоциклетни гуми с марката Mitas. Компанията е част от CGS Hоlding и разполага с три производствени предприятия в Чехия, заводи в Сърбия и САЩ, като в същото време поддържа продажби в световен мащаб и своя дистрибуторска мрежа.