Необходими продукти: 1,5 -2 кг. Свинско месо, глава лук, ситно нарязана, 50 мл. олио, 2 марули, едро нарязани, 6 стръка пресен лук, копър, магданоз, малко целина, 2 яйца, супена лъжица брашно, размита в половин чаша вода, сок от един лимон, сол, черен пипер.

Начин на приготвяне: Лукът се запържва с месото, нарязано на парчета, за около 15 минути. Посолява се и се долива вода, колкото да покрие месото. Оставя се да ври 2 часа на тих огън. Прибавят се пресният лук, нарязан, марулите, копър, магданоз, целината и черен пипер. Долива се още малко вода и се оставя да покъкри около 15 минути. Сваля се от огъня да изстине. Яйцата се разбиват с брашното и лимоновия сок. Сипва се малко сос от тенджерата, където е вряло месото и се бърка. Сместа се връща в тенджерата и леко се разклаща без да се бърка. Връща се на котлона за 2-3 минути, но не да ври, за да не се пресече яйцето. Ястието се поднася топло с гарнитура по избор.