Необходими продукти: 3-4 скумрии, 2 бр. лимони, 6 домата, 3-4 печени чушки, 1-2 стръка праз, 4-5 скилидки чесън, чаена лъжичка девесил, половин връзка пресен магданоз, черен пипер, сол, 100 мл. олио.

Начин на приготвяне: Рибите се почистват, измиват, посоляват и се поливат с изцедения лимонов сок. Така престояват на хладно около 30 минути.

В тиган се загрява малко мазнина и до омекване се задушават накълцаните праз и чесън. Овкусява се с малко сол и черен пипер и се разбърква с нарязаните печени чушки и девесила.

В намазнена тава се редят кръгове от нарязаните домати, отгоре се разпределят рибите и се покриват със задушената смес. Поръсва се с малко пресен, нарязан магданоз. Отгоре се редят кръгчета нарязани лимони, поръсва се мазнина, тавата се покрива с фолио и ястието се пече в загрята фурна около 40 минути. След това, фолиото се отстранява и рибата се допича 5-10 минути. Сервира се с гарнитура от малки, сварени картофи.