Елегантното сервиране за 2021 г. ще ви развесели

Празникът е неразделна част от новогодишната нощ. Важно е да премислите не само менюто, но и украсата на празничната трапеза.
Новата година е светъл и уникален празник, така че атмосферата, създадена на масата, трябва да бъде изискана и незабравима, а украсата да е блестяща и искряща.

Всички видове декорации за коледното дърво - основната красота на празника, за стаята и, разбира се, за новогодишната трапеза имат важна роля.

Елегантното сервиране за Новата 2021 година ще ви развесели и ще направи ястията по-привлекателни. Има няколко интересни и прости идеи за това как да украсите масата за празника, включително и да направите сами декора.

Когато декорирате, трябва да се придържате към няколко прости правила:

* Цветовата схема и стилът на сервиране на масата трябва да се комбинират с интериора на стаята.

* За декорация не използвайте повече от 2-3 цвята, в противен случай е трудно да ги комбинирате. Изобилието от нюанси в сервирането на новогодишната маса през 2021 г. не е модерно и ще изглежда безвкусно.

* Не претоварвайте масата с чинии, съдове и предмети за декор. Ако няма достатъчно място, гостите ще се чувстват неудобно.

* Сервирането се извършва в определена последователност: първо се полага покривката, след това се поставят чиниите, слагат се салфетки и прибори за хранене и чаши. Когато сервирате у дома, можете да пренебрегнете някои правила. Например поставете вилицата и ножа си върху чинията, а не до нея...

Подготовката за празника трябва да започне много по-рано, за да не забравите нищо и да запазите топли спомени от тържеството през цялата предстояща година.

В духа на символа 

Символът на следващата година, Белият Метален Бик /White Metal Bull/, обича домашния уют, простотата и естествеността. В декорацията на масата трябва да има следните цветове: бяло, бежово, всякакви пастелни нюанси, сребърно, сиво, цветовете на земята, водата и околната растителност.

Тенденциите от изминалата година ще се припокриват, което означава, че някои от тогавашните декорации ще бъдат подходящи и сега. Бикът не обича ярките и крещящи цветове.

На масата трябва да присъстват метални елементи. За да зарадвате Бика, можете да използвате за сервиране предмети, изработени от естествени материали и вдъхновени от природата - дърво, глина и керамика. Възражда се старото майсторство. Материалите са: сухи цветя, луковици , кора и трева в комбинация с метали.

Покривка и салфетки от груб текстил също ще се харесат на символа на идващата година.

За празника е идеална кръгла или овална маса, разположена в центъра на стаята. Бикът обича свободното пространство.

Има няколко модерни тенденции за сервиране на новогодишна маса през 2021 година.

Покривката   

При сервиране трябва да се спазва едно задължително изискване: необходимо е покривката да виси от масата с 25-30 см.

Ако покривката е по-къса не изглежда добре , а ако е по-дълга, причинява неудобства.

Ако покривката е ярка и шарена то тогава е добре да я комбинирате с едноцветни чинии и минимално количество декор, в противен случай дизайнът ще изглежда безвкусен.

Ако искате по-пищен декор, добре е покривката да е бяла или едноцветна в пастелен цвят.

За сервиране за 2021 година е по-добре да изберете платно от обикновен плат. Има оригинален вариант на дизайн с двойна покривка, която е подходяща за правоъгълна маса. Първо се разпростира широко светло платно и в центъра започва тясна ивица с контрастен нюанс. В този случай ястията и декорът се поставят върху тясната покривка.

Полученият дизайн изглежда стилен и оригинален.

Чинии, чаши и прибори   

* По-добре е да използвате чинии в класическа форма, тъй като Бикът предпочита простотата във всичко.
Можете да сервирате както обикновени, така и цветни ястия. Чиниите трябва да се поставят на разстояние една от друга, така че да няма натрупване.

Бикът ще хареса дървените подложки за чаши и плетените салфетки и кошници.

* Чашите за вино и другите чаши е добре да са от обикновено стъкло. Порцеланът и кристалът са твърде претенциозни за годината на Бика. Очила от цветно стъкло ще изглеждат оригинални и в същото време елегантни. Столчетата на чашите за шампанско могат да бъдат украсени с миниатюрна украса за коледно дърво или смърчова клонка.

* Вместо по стандартния начин приборите за хранене поставете в специални "опаковки". Не е трудно да ги направите и сами. - просто зашийте две парчета плат с празнична форма. Декорът изглежда оригинален под формата на фигури на традиционни новогодишни герои, ботуш или дори плетен чорап.

Декорацията за маса   

За елегантна обстановка за Нова година 2021 се използват различни композиции от салфетки. Те са сгънати по оригинален начин - например рибена кост или къща. За естественост може да се хване салфетка в средата с груб канап с иглолистна клонка или вързана към нея рибена кост.

Покупката на нови сервизи или чаши е скъпо и ненужно - достатъчно е да украсите чиниите с оригинални салфетки - сгънати необичайно или в пръстени с новогодишна тема, те ще направят приборите за хранене специални.

Можете да направите и специални джобове, тематично обозначаващи празника.

На масата е добре да поставите новогодишни фигури, например елени, къщи или символа на годината, за предпочитане от бял метал.

Центърът може да бъде украсен с композиция с клонки с добавка на естествени материали. Ако приготвите концентриран солен разтвор и поставите клони и пъпки в него за една нощ, след изсъхване те ще изглеждат като покрити със скреж. Това прави страхотна коледна украса.

Като оригинална композиция можете да поставите и малък венец в центъра на масата. Можете да си го купите или да го направите от различни клонки и тел.

Свещи за годината на Бика   

Свещите са универсален декор за всеки повод. Ето защо те ще помогнат за украсата на масата, в съчетание с другите елементи. Те създават уникална атмосфера на комфорт и домашна топлина. Най-доброто решение ще бъдат фигурки на свещи, напомнящи темата на празника: коледни елхи, къщи в снега, снежни човеци, снежни топки. Добре е бик или крава да са изобразени на свещ или свещник.

За да подчертаете настроението на Нова година, можете да украсите обикновените свещи, като използвате всякакви празнични атрибути - с блестящи звезди или снежинки изрязани от хартия.

Можете и сами да си изработите свещи - това е специален вид творчество, което може да бъде изпробвано при подготовката за новогодишните тържества. Такава свещ може да се превърне в цветна украса на масата или подарък за гостите, напомняйки им по-късно за празника.

Свещниците могат да бъдат най-различни : буркани, чаши, портокали и др.

Броят на свещите зависи от размера на масата и личните предпочитания. В тайнствената новогодишна нощ може да има повече от всякога. Да поставите свещ за всеки гост поотделно или няколко общи в центъра на масата, зависи от вас. Те ще създадат едновременно домашна и тържествена атмосфера. Тяхното местоположение трябва да бъде такова, че да не пречат по време на тържеството и да не създават пожароопасни ситуации.

През 2021 г., наред с традиционните свещници, е модерно да се използват и стъклени бутилки, в които се поставят свещи.

Столовете в нова премяна 

Можете да обърнете специално внимание на декорирането на столовете: за целта се използват новогодишни калъфи, големи панделки и гирлянди, които съответстват на цвета на текстила на масата.
Калъфите за новогодишни столове във формата на шапки на Дядо Коледа ще оживят осезаемо интериора и ще дадат усещане за празник.
Можете елегантно да украсите столове и кресла за Нова година с различни панделки, коледни венци, шалове и др.

Тематичен дизайн на ястията   

Висококачествената декорация на новогодишната трапеза е много важна за създаването на уникална атмосфера на специален празник, но основното е празничното меню, което е по-добре да се състави предварително, като се вземат предвид предпочитанията на символа на годината - White Metal Bull, както и личните вкусове на домакините и гостите.

При съставянето на меню трябва да се набляга на разнообразието и количеството ястия, а не на техния обем. Обърнете специално внимание на оригиналния дизайн, като избягвате просто и скучно представяне.

Трябва да отдадете предпочитание на леките закуски стилно декорирани. Нека всяко ястие да бъде индивидуално с някаква специална украса.

За новогодишната трапеза през 2021 г. зеленчуците ще бъдат най-добрата украса за ястията. Месото или колбасите могат да бъдат красиво положени върху листата на марулята, а студените закуски да бъдат украсени с клончета магданоз, рукола или розмарин.

Празничните кулинарни шедьоври не само трябва да бъдат вкусни, но и украсени с творчески подход. Има много различни начини да направите това, но украсата на ястията на празничната трапеза през 2021 г. трябва да съответства на стила на новогодишния празник и да подчертае предпочитанията на символа на идващата година.

Например можете да направите необичайно дърво от всякакви плодове - това не отнема много време и усилия.

Нарязани зеленчуци, сирене и колбаси могат да бъдат подредени под формата на коледни елхи

СЪВЕТ! Празничната трапеза трябва да бъде проектирана не само в една цветова схема, но и в определена стилистична посока. Объркването може да изглежда неудобно, разваляйки цялостното впечатление от празника.

Всякакви ястия и закуски са подходящи и приемливи в менюто за Нова година 2021 година. Използването на различни продукти ще направи масата изобилна, а всякакви декорации ще оставят живи и незабравими спомени от срещата със зимните празници.