Необходими продукти: 4 яйца, 100 г. краве масло, чаена чаша пудра захар, 2 чаши вишни, две непълни чаши брашно, две чашки прясно мляко, половин пакетче бакпулвер, кората на половин лимон.
Начин на приготвяне: Маслото и захарта се разбиват на пяна. Последователно се прибавят жълтъците. Между всеки от тях се слага по малко брашно и прясно мляко. Прибавя се и настърганата лимонова кора. Накрая се добавят разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква леко и се изсипва в кексова форма, предварително намаслена и поръсена с брашно.
Сладкишът се запича леко, преди да се е образувала коричка отгоре равномерно се разпределят плодовете, почистени от костилките и леко отцедени.
Кексът се допича и след като изстине се нарязва и поръсва с пудра захар.
Коментари