За чиста серпентина на казана водата е майсторът

14 септември 2018
В лозята
0
17685
Няма снимка
Ако използвате препарат за измиване на кухненски съдове, да е неутрален и без аромат
 

Конструкцията на серпентината не позволява друг начин на почистване освен измиване или изплакване с вода.

Това задължително да се прави както преди зареждане на казана, така и след дестилацията, и то веднага след демонтиране на казана.

Когато дестилацията е проведена по изискванията, изплакването два-три пъти с вода е достатъчно.

Това да става като долният край на серпентината, от който излиза ракията, се запушва плътно с коркова или друг вид тапа. Серпентината се пълни с вода. Изчакват се 2-3 минути и водата се излива.

Тази операция се прави няколко пъти.

Проблем има, когато се препълни казанът

Тогава част от образувалата се пяна, заедно с частици от кашата, преминат през лулата и попаднат в серпентината.

В такъв случай веднага след демонтажа тя трябва да се напълни с чиста гореща вода. Изчакват се 3-5 минути и се излива.

Проверява се дали в източената вода има частици, операцията може да се повтори няколко пъти до момента, в който източената вода е съвсем чиста.

Това се прави своевременно

В противен случай частиците залепват и изсъхват по вътрешната стена на серпентината.

Тогава тя трябва да се напълни и с горещ разтвор на препарат за измиване на кухненски съдове, но неутрален - без аромат.

Изчакват се 10 минути и разтворът се излива. Изплаква се поне 3 пъти, която се проверява за наличие на частици и мирис. Операцията се повтаря до момента в който, изтичащата вода е бистра, чиста и без мирис.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от В лозята
8244
0

На пазара у нас се предлагат както серниста киселина 6%, така и калиев метабисулфит. Серният двуокис в тях се свързва с багрилната материя, вследствие на което мъстта избледнява.

6903
0

Любопитно е за желаещи да опитат домашна алкохолна напитка по руски стари рецепти Най-важните съставки в производството на т.нар. руска “брага” са пресована мая, вода и захар.

27216
0

Какви грешки се допускат при производството За ракия с добри вкусови качества не забравяйте: Задължително проверявайте състоянието на джибрите. Ако са вкиснати и миришат на оцет,

37791
0

Важно е гроздето винаги да е брано и транспортирано хладно Вино се произвежда от прясно грозде, знаят добрите майстори. Но е важно и да знаем от кои сортове какво да очакваме и от кои сортове какво

6102
0

Не е желателно да се допуска То увеличава растежа на лозите и добива, но намалява захарността на гроздето. При едностранчиво азотно торене се забавя зреенето,

Още от Фермер
270
0

Приберете зеленчуковите култури, подлежащи на осланяване Дукена Жолева агрометеоролог при НИМХ-БАН В началото на следващия седемдневен период агрометеорологичните условия ще се определят от

468
0

„Имаме потенциал за развитие на европейско селско стопанство“, Николай Стефчов, Агробизнесмен на България за 2017 г., управител на фирма „Агритоп“ Когато говорим за успешен бизнес в животновъдството

3384
0

Компанията за управление на поземлени активи “Агрион“ е най-предпочитаната сред фирмите при сделка Близо 870 хил. дка земеделска земя са обявени за продажба през тази есен в България.

297
0

Днес времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

1458
0

Около половината от произведената у нас е с качества за брашна и хляб Алма Давидова Месечният индекс на цените на зърното по ФАО нарасна с 4%, а цените на пшеницата се удвоиха,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Депутатите в парламента в момента гласуват оставките и назначенията на тримата министри.  Предложената рокада от премиера Борисов е точка първа в дневния ред на депутатите. Сменени ще бъдат министрите на регионалното развитие, на транспорта и на вътрешното министерство. Досегашните титуляри подадоха оставки след катастрофата край Своге,

Цигарите Compliment - марка, която не се произвежда легално от нито една от тютюневите компании в България, са достигнали забележителен дял на контрабандния пазар у нас - 17,5%. Иначе като цяло нелегалните цигари, продавани в България, са паднали през второто тримесечие на 2018 г. до рекордно ниските 4,7% в сравнение с 34,5% през 2010 г.

Камериерка в хотел в „Слънчев бряг” се оплака от вербални и физически заплахи от страна на управителката на хотела, в който работела. Огняна Вълканова твърди, че била заплашвана с ножица. Били й отправени и нецензурни обиди. По думите на камериерката скандалът е станал пред очите на много служители в хотела. Тя е подала жалба в полицията.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа