Растенията да се хранят пълноценно

13 юни 2018
Растениевъдство
0
6147
 

За принципите и бизнес философията на германската компания Лебозол, разговаряме с ХУСЕЙН АХРИЕВ, управител на Лебозол България. Фирмата участва като партньор в големия международен семинар, организиран от Лидер Консултинг в Трявна.

- Какви са посланията на Лебозол, отправени към фермерите, участници в семинара, проведен в точното време от точните хора?

- Това голямо събитие съвпадна с края на активния наш сезон в земеделието, когато беше и най-съществената част от работата по подхранването на растенията на различните полски култури. Затова на семинара се съсредоточихме върху есенните кампании, където акцентът ще бъде поставен върху първото пръскане и подхранване на семената. За него имаме отлични продукти и за житните култури, и за рапицата. Трябва да се знае: за житните е нужен манган, за рапицата - бор. Може да се установи недостиг и на други важни вещества - имаме много сполучливи комбинации: манган-цинк, манган-мед и т.н. Но трябва да се знае основното правило: есента няма необходимост от пълноценно хранене и дозите трябва са по-малки. Това пести пари на производителите. А пълноценното хранене е напролет когато тръгва бурната вегетация на растенията. По-малките дози са достатъчни за доброто, безпроблемно презимуване на житните и на рапицата. Но нещата трябва да стават точно навреме. Тук на семинара се постарахме да покажем в началото на юни с какво може да се помогне на пролетниците, слънчогледа и царевицата, които понасят несгодите на твърде подранилото лято.

Това бяха част от акцентите на нашата презентация, чиято цел бе да покажем нуждата от пълноценно хранене на растенията, което е наш основен принцип. Т.е. като се започне от началните, премине се през средните и се достигне до крайните фази на развитие можем да осигурим с най-полезни торове полските култури. Идеята е да се постигне възможно най-високия добив, като се реализират заложените от селекционерите в семената на сортовете и хибридите най-добри качества. Това е много важно днес, защото и световната конюнктура се променя, и цените на земеделската продукция падат. Трябва да има високи добиви.

Цялото интервю, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 14 юни.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
360
0

С новите си четири хибрида рапица - Архитект, LG Аспект, LG Анистън и LG Абсолют, фирма Лимаграйн дава сериозна заявка да завоюва родните полета, както и сериозни пазарни позиции.

1890
0

Отглеждането на фъстъци като втора култура в уплътнено сеитбообръщение в последно време добива все по-голямо значение за фермерите, занимаващи се с това начинание.

3591
0

Пореден открит ден проведе Екофол съвместно с фирмите Пионер Семена и ДюПон Растителна защита. В землището на с. Катуница, Пловдивско трите фирми представиха предложенията си за следващия сезон пред

3816
0

Поредният форум Портфолио Фарм на фирма Пионер се проведе в землището на с. Катуница, Пловдивско. Присъстващите фермери от региона се запознаха с потфолиото на Пионер,

7992
0

Има сериозна пазарна ниша, фермерите трябва да се възползват Ваня Велинска На опитното поле в Кнежа подобаващо място заема и соята. Културата не е сред любимите на родните фермери, но не и тук.

Още от Фермер
855
0

Женският акар Вароа има овално плоско тяло с кафяв цвят (ширина 1,8 мм и дължина около 1 мм), живее до 10 месеца, информира pcheli.bg. Мъжкият е бял, малко по-малък от женската, и живее 15-20 дни.

495
0

Световният конкурс Spirits Selection стартира днес в Пловдив.  България е с рекорден брой мостри; 1300 напитки от 50 държави се борят за медал. Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles е

414
0

Доларът намалява темпа на укрепването си. Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е загрижен за ръста на американската валута. Търговците ще следят срещата на ръководителите на централните

423
0

Испания не отглежда повече прасета, отколкото е населението й. Това казва Евронюз, опровергавайки статия от британска медия.  Твърдението все пак е валидно за миналата година,

1026
0

Периодът за прием на проектни предложения по мярка 9 "Учредяване на групи и организации на производители" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще бъде удължен с още две седмици.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бургаският районен съд потвърди взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 хил. лв. спрямо обвиняемия Бенчо Бенчев, съобщиха от пресцентъра на съда преди минути. Съдебното производство е протекло по реда на чл. 61, ал. 3 от НПК -  съдът разглежда незабавно делото в закрито заседание и се произнася с определение,

“Левски” може да подпише със сенегалския национал и бивш играч на “Евертън” Магай Гей. Халфът в момента играе за турския “Адана”, а информацията за него евентуален трансфер на “Герена” пристига от южната ни комшийка. Местният журналист Левент Юмит Ерол съобщи новината чрез профила си в социалната мрежи туитър със следния пост: “Сенегалският

- Малките ще се учат на речева учтивост - поздрав, благодарност, молба - Що е труд, цена, стока и личен бюджет - може да ги подготвите още отсега Учителите на първокласниците вече са избрали букварите и читанките на издателства, по които ще преподават наесен. Изборът е бил съгласуван с обществените съвети към училищата.

Отговор:Най-подходящите култури са бобовите, тъй като обогатяват почвата с азот. На същото място може да засеете зелен и зрял фасул, грах, бакла, леща и др.
youtube video
Към галерията с видеа