Растенията да се хранят пълноценно

13 юни 2018
Растениевъдство
0
4545
 

За принципите и бизнес философията на германската компания Лебозол, разговаряме с ХУСЕЙН АХРИЕВ, управител на Лебозол България. Фирмата участва като партньор в големия международен семинар, организиран от Лидер Консултинг в Трявна.

- Какви са посланията на Лебозол, отправени към фермерите, участници в семинара, проведен в точното време от точните хора?

- Това голямо събитие съвпадна с края на активния наш сезон в земеделието, когато беше и най-съществената част от работата по подхранването на растенията на различните полски култури. Затова на семинара се съсредоточихме върху есенните кампании, където акцентът ще бъде поставен върху първото пръскане и подхранване на семената. За него имаме отлични продукти и за житните култури, и за рапицата. Трябва да се знае: за житните е нужен манган, за рапицата - бор. Може да се установи недостиг и на други важни вещества - имаме много сполучливи комбинации: манган-цинк, манган-мед и т.н. Но трябва да се знае основното правило: есента няма необходимост от пълноценно хранене и дозите трябва са по-малки. Това пести пари на производителите. А пълноценното хранене е напролет когато тръгва бурната вегетация на растенията. По-малките дози са достатъчни за доброто, безпроблемно презимуване на житните и на рапицата. Но нещата трябва да стават точно навреме. Тук на семинара се постарахме да покажем в началото на юни с какво може да се помогне на пролетниците, слънчогледа и царевицата, които понасят несгодите на твърде подранилото лято.

Това бяха част от акцентите на нашата презентация, чиято цел бе да покажем нуждата от пълноценно хранене на растенията, което е наш основен принцип. Т.е. като се започне от началните, премине се през средните и се достигне до крайните фази на развитие можем да осигурим с най-полезни торове полските култури. Идеята е да се постигне възможно най-високия добив, като се реализират заложените от селекционерите в семената на сортовете и хибридите най-добри качества. Това е много важно днес, защото и световната конюнктура се променя, и цените на земеделската продукция падат. Трябва да има високи добиви.

Цялото интервю, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 14 юни.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Растениевъдство
1395
0

„Български фермер“: - Дните в края на май и началото на юни бяха дни на истината и знанията за множество български земеделски стопани, които посетиха полските дни, организирани от Лидер Консултинг.

1692
0

KWS България взе участие в първото издание на на Международни дни на полето, организирано от DLG Bulgaria в сътрудничество с Аграрен университет Пловдив.

7245
0

Възрастните насекоми представляват пеперуди с размери 30-45 мм, оцветени в различни нюанси - от кафяво до жълто-сиво. Предните им криле са с петна и зигзаговидни ивици.

1242
0

Пшеницата в Пазарджик е в много добро състояние, каза земеделския производителн Иван Кабуров Радио "Фокус"- Пазарджик. Очакват жътвата в региона да започне в края на юни - началото на юли.

5526
0

Френската компания предлага иновативна селекция, подходяща за различни полета Маслодайната култура остава атрактивна за добрите фермери Ваня Велинска с.

Още от Фермер
2034
0

След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на европейските закони предстои да се завърне в стадото си, съобщи Би Ти Ви. От 25 май кравата Пенка е в импровизиран обор в

1071
0

Всеки собственик на куче знае от лични набюдения, че кучетата обичат да гледат телевизия. Те наистина са достатъчно умни, за да възприемат образа на животни, дори и на такива,

2133
0

Слабите роеве и тези след тях - т. нар. втораци, се събират. На заредения с пити плодник се поставя празен магазин с дъно от ханеманова решетка. Най-напред се изсипва силният рой.

13086
0

Ако не можете сами, търсете ветеринар За премахване на впил се паразит в любимеца ви, ветеринарните лекари разполагат със специални инструменти. Те позволяват кърлежът да се извади,

2493
0

Не бива да забравяте, че ливадната паша често е доста продължителна, напомнят професионалните пчелари. А силният рой трябва да се засели в отделен кошер.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Извън пазара засега остават американските тецове След дълги години застой и липса на воля за либерализацията на пазара на ток най-после се направиха стъпки за освобождаването му. 2018 г. ще се запомни в енергетиката. Държавата - парламентът и Министерството на енергетиката, а и бизнесът се опитаха да залепят парчетата от пъзела на свободния

Мълчаливо хоро, в което никой не изрича и една дума, засне БНТ в малкото благоевградско селце Пирин с 50 души. То е било една от спирките на пътуващото студио БНТ 2. През април тв екипи са посетили 22 населени места по европроекта "ЕП 202 ПЕТ". Целта е била жителите да се запознаят със структурата на Европарламента и начина на работа на депутатите.

Преките чуждестранни инвестиции у нас са се увеличили с 4,5 млн. евро за април 2018 г., при намаление с 43,9 млн. евро за същия месец на миналата година, отчете БНБ. За януари – април тази година по предварителни данни у нас са влезли 113 млн. евро срещу 229,2 млн. евро за същия период през м.г. Експертите на управителя на централната банка

Отговор:Описанието не е достатъчно, за да се определи вредителя. Ако стъблата са полегнали вследствие на повредата, няма какво да се предприеме. Неприятел, който вече се е вгризал, независимо дали в стъбло,...
youtube video
Към галерията с видеа