Продукти: 1,5 кг. домати, 1 суп. лъж. едра сол, 0,5 ч.лъж. сух розмарин, 0,5 ч. лъж. орегано, 0,5 майоран, 0,5 ч. лъж босилек, 50 мл. олио (зехтин)

Приготвяне: Нужни са 1,5 кг добре узрели домати. Подправките се смесват на вкус. Най-добре е да използвате морска сол.

Измиваме добре доматите и ги режем на четвъртини, ако са по-дребни може и на половинки.

Почистваме от семена. Месестата част може да използваме за приготвяне на сос.

Подреждаме парчетата в тава върху хартия за печене. Посоляваме, поръсваме с подправките и напръскваме внимателно с олиото. Поставяме във фурната за 4-6 часа при температура 70-110 градуса. Вратата на фурната трябва да е леко открехната -може да поставите дървена лъжица например, за да я държи отворена.

Периодично проверявайте доматите дали са готови. Трябва да изсъхнат, но не да загорят и да не стават твърди. Нарежете няколко скилидки чесън на дребно. Олиото, което ще използвате трябва загреете и да го оставите после да изстине.

Сипете малко на дъното на бурканите, отгоре наредете готовите домати, като между пластовете ръсите нарязания чесън. Когато напълните буркана, наливате олио до пръстена.

Затворете плътно и поставете в хладилника.