За втора поредна година във Варна ще се проведе форумът за анализи, дискусии и контакти, засягащи пазара на зърнени и маслодайни култури – Зърнена академия 2017.

Организатори са Аgroportal.bg и Агрикор EOOД. Като партньори на събитието от Националната асоциация на зърнопроизводителите съобщиха, че очакват с интерес известният в света пазарен анализатор Дейвид Хайтаур от The Hightower Report, както и други експерти в пазарните анализи като Андре Дефоа от Strategie Grains и Дмитрий Рилко от ИКАР, които ще бъдат лектори на форума.

Те ще представят тенденциите през настоящия сезон 2017/2018 в глобален план, посоката на Европа и конюнктурата в Черноморския басейн.

В дискусионен формат с участието на експерти и представители от бизнеса в България, Турция, Гърция, Румъния ще се обсъди и значимостта на страните от Югоизточна Европа и Балканите на световния пазар на зърнени и маслодайни култури.

Очакват се търговски компании от България и чужбина, представителства на мултинационални дружества, фермери, маслобойни, спедиторски фирми, контролни организации, чартьори, браншови асоциации.