Новите Т6, продължават традицията на бранда да предлага на фермерите многофункционални машини с изключително високо представяне и минимални експлоатационни разходи. Те съчетават последните иновации в индустрията, за да повишат производителността в условия на върхов комфорт. Важно допълнение са ненадмината видимост, водещата в класа им маневреност и повишената мощност. Новата серия Т6 въвежда и нов луксозен дизайн. Кнострукторите на машината са постигнали повече мощност за по-ефективна работа с новите Tier 4B ECOBlue Hi-SCR двигатели до 175 к.с.

Така T6 отговарят на Tier 4B стандарта за вредни емисии, благодарение на технологията Tier 4B ECOBlue Hi-SCR. Тя значително оптимизира разходите и подобрява работните възможности на трактора, тъй като позволява на двигателя да "диша" само чист въздух. Това подобрява горенето, въртящия момент и времето за реакция на машината.

Новите двигатели на Т6 постигат по-добри резултати и чрез увеличаване на мощността на всеки цилиндър

Новото управление на двигателя позволява бързо достигане на максимален въртящ момент и поддържането му при по-ниски обороти за по-дълго време.

EPM (engine power management) системата за управление на двигателя предоставя по-голяма мощност и въртящ момент, в зависимост от натоварването на трансмисията, хидравликата и ВОМ-а. При модела T6.165 системата може да осигури резерв от до 33 допълнителни конски сили, когато това е необходимо. Интелигентната системата за управление на скоростта на двигателя ESM (engine speed management), позволява да се поддържа скоростта и оборотите, при промяна в натоварванията. Особено полезно при земеделски операции, изискващи постоянна скорост на ВОМ-а или за поддържане на една и съща скорост при транспорт в трудни терени.

Всички направени подобрения имат обща цел- да предоставят повече мощност, повече ефективност, икономичност и по-бърза реакция при по-дълги интервали между зарежданията с гориво.

Един от върховите модели в серията- T6.175 Auto Command, разполага със 175 к.с. (129 kW) и 4-цилиндров двигател, напълно отговарящ на изискванията на най-взискателните клиенти, които търсят трактор с отлично съотношение тегло-мощност и автоматична CVT трансмисия. T6.175 Auto Command ще се предлага и в ексклузивна Blue Power версия. И още, конструкторите са заложили по-висока производителност, благодарение и на подобрената видимост и комфорт

Целият текст - във в."Български фермер" от 20-26 април