* Присъствието им на трапезата е един от най-ефективните и трайни начини за намаляване и регулиране на теглото

Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и благодарение на някои специфични свойства изгарят излишните мазнини.

Грейпфрут

Редовното консумиране на половин грейпфрут или 150 г сок от плода по време на всяко хранене може да намали теглото за 2 седмици до 2 кг.

Грейпфрутът понижава нивото на инсулина и това намалява желанието за ядене.

Ако не обичате грейпфрут, можете да смесвате изцедения от него сок със сок от портокал или лимон, което допълнително ще укрепи имунитета.

Зелен чай

Предотвратява образуването на ракови клетки и помага при сърдечно-съдови заболявания. Влияе благоприятно на метаболизма.

Пикантна храна

Пикантните подправки помагат за стопяването на мазнините, като предизвикват потене и увеличават скоростта на сърцебиене, с което се ускорява метаболизмът.

Обезмаслени млечни продукти

Те снабдяват организма с калций и увеличават производството на витамин Д, който заставя клетките да изгарят повече мазнини.

Вода

Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до намаляване нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и предизвиква главоболие.

Канела

Изследванията показват, че четвърт чаена лъжичка канела, приемана с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта и намалява нивото на захар в кръвта.

Храна, богата на белтъци

Белтъците са необходима основа за образуването на мускулна маса. Най-добрите източници на протеини са бялото пилешко и пуешкото месо, рибата.